Wpis z mikrobloga

Ktoś mi powie jak to jest z tymi wszystkimi wolnymi ludźmi sukcesu, którzy wszędzie pokazują swoje ekstra życie, hejtując etat, zwiedzając i podróżując po świecie, zarabiając tylko on-line? Wysyp takiego contentu jest przeogromny i naszła mnie właśnie taka rozkmina, czy faktycznie tyle zarabia się na tych całych biznesach on-line czy to fejki są zwykłe na naganianie ludzi by kupowali u nich jakieś pakiety i szkolenia.

Jako przykład mogę podać mojego znajomego, który do niedawna jeszcze dzień w dzień chwalił się jakie to trejdy robił na giełdach i ile nie zarabia na tym, przy tym publikując jakieś motywacyjne gówna. A z 2 tygodnie temu widziałem na Facebooku jak szukał roboty po budowach xD

#biznes #kiciochpyta #pytaniedoeksperta #inwestycje
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BadMeetsEvil: większość to fejki i sprzedawcy marzeń, którzy zostali nauczeni, że zamiast zarabiać na rynku, najłatwiej jest zarabiać na tych, którzy chcą zarabiać na rynku.
Wynajem lambo, czy jakaś wycieczka po kilku krajach to po prostu koszt inwestycji w PR takiego cudaka. Jak ma gadane to powinien szybko odrobić, bo naiwnych nie brakuje.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@BadMeetsEvil: oczywiście że naciąganie ludzi. Obecne to już było w latach 90. Wtedy zamiast w internecie, to reklamowali się w tv.
Przykład: https://youtu.be/nzey0glI74o
i reklamowanie direct marketing.

Jak ktoś sprzedaje książki za grosze to jeszcze pół biedy, najgorsi są ci, którzy organizują darmowy/bardzo mocno przeceniony kurs, na którym nie tylko niczego się nie nauczysz, ale też zostaną wobec ciebie zastosowane różne socjotechniki, żebyś kupił kurs za kilka albo kilkanaście tysięcy złotych. Brzmi
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@BadMeetsEvil: ogólnie to jest dość dużo takich osób ale ty chyba mylisz jakichś kołczów czy naciągaczy mlm/btc/fotex itp ze specjalistami pracującymi zdalnie, ci ostatni zazwyczaj po prostu pracują i podróżują ale nie reklamują się tym bo nie na tym zarabiają
  • Odpowiedz
@BadMeetsEvil: ja mam taką pracę i zarobki, ale nie nie lansuję się i nie jeżdżę po świecie. Siedzę sobie na wsi, uprawiam warzywnik. Czasem gdzieś pojadę na rower w góry czy pod namiot. Mam też świadomość niepewnej przyszłości, więc nie szaleję i odkładam.

@Jonn: XD gratuluję wyborów, klucz to siedzieć i się bać XD
  • Odpowiedz
@kaaban: za to z ciebie typowy normik spod szydlu Carpe Diem który później płacze że mu rączki urwało, a przecież wcześniej było tak fajnie

@sruba_m3: I ilu katastrof już uniknąłeś dzięki siedzeniu w domu?
  • Odpowiedz
Wysyp takiego contentu jest przeogromny i naszła mnie właśnie taka rozkmina, czy faktycznie tyle zarabia się na tych całych biznesach on-line czy to fejki są zwykłe na naganianie ludzi by kupowali u nich jakieś pakiety i szkolenia.

@BadMeetsEvil:
Gdzie jest wysyp takiego contentu? Jestem programistą i z pierwszej ręki powiem ci, że nawet w mojej branży ludzie pracujący zdalnie jednocześnie podróżując, to raczej egzotyka, mimo że mają ku temu zajebiste
  • Odpowiedz
  • 0
@Kic3k właśnie mi chodzi o tych ludzi którzy na końcu każdej swojej wypowiedzi czy tam filmiku zachęcają do odwiedzenia ich IG i obiecują że jeśli przepracują rok z nimi to tak samo będą żyć xD
  • Odpowiedz