Wpis z mikrobloga

@ImbaJakichMalo: da się, amfetaminą xD
A tak serio to nie wiem, bo nigdy nie brałem
Pewnie się da, pod warunkiem że przez cały dzień leżysz sobie na rajskiej wyspie i oglądasz palmy i możesz tak przez najbliższe 50 lat. Inaczej to chyba średnio, jeśli żyjesz w Polsce od czasu do czasu czytasz wiadomości. Dodatkowo chodzisz do sklepu, tankujesz auto i wiesz że twoja pensja to żart w porównaniu do zachodu
  • Odpowiedz
@ImbaJakichMalo: Ja podczas redukcji zawsze z rana czułem się podobnie; szczególnie na niskich kaloriach i niezbyt zbilansowanym makro, przy okazji poziom testa 220 ng/dL. Teraz wstaje jak cyborg, ale poziom testa mam 3000 ng/dL. Ergo - sprawdź hormony.
  • Odpowiedz
@BornToDie69: na to wpływ może mieć wiele czynników i badania krwi z hormonami zawsze warto zrobić. Ogranizm może domagać się rożnej ilości snu zależnie od tego jaki tryb życia się prowadzi. Trening, dużo ruchu i np stres w życiu spowoduje że 7-8h to może być za mało i prawie zawsze się będzie niewyspanym. Deficyt tutaj napewno nie pomaga, bo pogarsza możliwości regeneracji organizmu
  • Odpowiedz
@ImbaJakichMalo: Mam w sumie podobnie jak Ty. Już w wieku nastoletnim przestawałem czuć się 'wyspany'. Od prawie 20 lat co bym nie robił, wiecznie czuje się zmęczony. Jak się jakoś rozchodzę to funkcjonuję, ale to nie jest to jak to napisałeś "uderzenie energii z samego rana". Nie odczułem tego już wiele lat i też za tym tęsknie.
  • Odpowiedz