Wpis z mikrobloga

To jest jakiś żart z tą Gauff. Od samego początku jest hajpowana przez Brytyjczyków i stawiana przed dużo bardziej utytułowane zawodniczki. Iga jako triumfatorka 2 turniejów wielkoszlemowych zagrała tylko raz na korcie centralnym, to samo można powiedzieć o Halep co cały czas gra na bocznych kortach, podczas gdy dla Gauff będzie to już 6 mecz.
#tenis
Szymas1234576847456 - To jest jakiś żart z tą Gauff. Od samego początku jest hajpowan...

źródło: comment_1656689071k593VZQ3FhM1bLyNRTiBY5.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Szymas1234576847456: no niestety musimy się pogodzić na jakiś czas, że iga nie jest super atrakcyjna czy dla sponsorów czy realizatorow. Ani nie ma ciekawego pochodzenia, nie jest kolorowa, nie jest specjalnie atrakcyjna, nie robi kontrowersji, po prostu dobrze gra, ale w świecie mediów to schodzi na drugi plan. Może jak wygra jeszcze kilka szlemow to się odmieni.

Przypomina mi to konferencje z hurkaczem kiedy nikt nie miał do niego pytań
  • Odpowiedz
@Madziol127: Na RG jest zasada, że jeden mecz musi być na innym korcie niż centralnym. Nie miałbym nic przeciwko, gdyby na centralnym była np. Halep, bo na to zasługuje i jeszcze nie grała podczas tej edycji.

Tymczasem Gauff jeszcze nigdy nie grała no korcie bocznym podczas jej kariery, wszystkie jej mecze były rozgrywane na korcie centralnym albo korcie nr 1. Nie jest to normalne, tym bardziej jak weźmie się pod
  • Odpowiedz
@Peterokop: z tym ze nie jest atrakcyjna to się nie zgodzę. Niezła z niej laseczka, a znów ta cała coco to szkarada, bardzo beytole tez promowali raducanu ta to dopiero jest zajebista laseczka ale grać to już nie potrafi, jakim cudem wygrała US open to nie wiem
  • Odpowiedz
@Szymas1234576847456: nawet jakby obie amerykanki były poza setką nie widze w tym nic złego, tenis jest popularnjejszy w stanach/uk i generuje więcej zysków tym samym ich zawodnicy maja pierwszeństwo, bardziej mnie dziwi, że Kyrigos z Tsipasem nie graja na center court bo podejrzewam, że z jutrzejszych spotkań to bedzie miało najwieksza oglądalność
  • Odpowiedz