Aktywne Wpisy

Aurielle +87
Mirki i Mirabelki, dziś z niebieskim powitaliśmy naszego synka na świecie 💙
Udało się naturalnie, 3,5 kilo szczęścia i nieprzespanych nocy.
#ciaza #dzieci #demografia #zdrowie #rozowepaski #niebieskiepaski #chwalesie
Udało się naturalnie, 3,5 kilo szczęścia i nieprzespanych nocy.
#ciaza #dzieci #demografia #zdrowie #rozowepaski #niebieskiepaski #chwalesie

staryalkus +18
Ja pier... Dowiedziałem się właśnie o wstępnym raporcie odnośnie AI171. Pilot prawdopodobnie celowo odciął dopływ paliwa do obu silników. To było prawdopodobnie rozszerzone s---------o. Jakaś tragedia...
#lotnictwo
#lotnictwo

#burza #szczecin
źródło: comment_1656683786c4NSF2rq2RE6eCH04OnGpd.jpg
Pobierz@sogen: No wlasnie tak myslalem (ale z tym czysta to tez bylbym ostrozny ona po czyms scieka)
Skoro deszczowka to czysta woda to jaki problem ja wpuscic do kanalizacji sciekowej? Po co na kanalizacji sciekowej pelne
@gorzki99: Żeby z nich nie śmierdziało w całym mieście. Ścieki w mieście pochodzą głównie z mieszkań. Nie oszukujmy się, nikt tego wąchać nie lubi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@gorzki99: bo byś w oczyszczalni oczyszczał deszczówkę i potem oczyszczoną dawał do rzeki. To nie ma sensu i jeste nieefektywne ekonomicznie. Dlatego deszczówka ma swoje kanały burzowe itd., bo leci albo nieoczyszczona, albo w miastach, które wykonayły już odpowiednie inwestycje "podoczyszczona" do rzeki (w wielu miastach za unijne pieniądze buduje
@gorzki99: nie jestem ekspertem, ale chyba chodzi o to, żeby kawałek dalej szambo nie wybiło. Za dużo wody wpuścimy do kanalizacji to gówna będą wypływać na ulicę.
@sogen: OK Pelna zgoda.
Lubie rzeczowe dyskusje ale czy Ty wlasnie zasugerowales ze nieoczyszczona deszczowke sie popmuje do
@chopak: A to jest jakis argument :) i to nawet dosc dobry :D
źródło: comment_16566912186BQPbu8fa26CK6m6vyqYpL.jpg
Pobierzźródło: comment_1656694455dzbP4IPVMFEY8iY1vGF9CH.jpg
Pobierz@Mekki: No i znow konkretny argument. A nawet dwa :P
No i spoko. Dowiedzialem sie co chcialem. Wykopki "guro" :P