Aktywne Wpisy

cult_of_luna +152
#wykop40plus
Jak kurła 40?
Czterdzieści to miał Wokulski stary dziad, albo Ryszard Ochódzki, albo Homer Simpson! (ಠ‸ಠ)
Jak kurła 40?
Czterdzieści to miał Wokulski stary dziad, albo Ryszard Ochódzki, albo Homer Simpson! (ಠ‸ಠ)
źródło: Bez nazwy
Pobierz
Dzisiaj wracam sobie od koleżanki na Bemowie do samochodu szybkim krokiem, bo zimno, a kurtka jeszcze nie zimowa i widzę trójkę młodych ludzi na ok. koło 20 lat jak we dwóch pchają samochód, a jedyna kobieta w tym towarzystwie próbuje go odpalić - bezskutecznie. Ogarnąłem szybko swoje auto, podjechałem, zaproponowałem, że mam kable i mogę im pomóc jeśli to akumulator padł. Bardzo się ucieszyli, powiedzieli, że już od 40 minut walczą z

Zawołam jak dobijemy do 17%, co będzie rekordem od denominacji. XD
06/21 4.4
07/21 5.0
08/21 5.5
09/21 5.9
10/21 6.8
11/21 7.8
12/21 8.6
01/22 9.4
02/22 8.5
03/22 11.0
04/22 12.4
05/22 13.9
To nie jest śmieszne nic a nic.
#nieruchomosci #gielda #stopyprocentowe #ekonomia #gospodarka
@mickpl: jeżeli nie zauważyłeś to inflacja już przeskoczyła wzrost wynagrodzeń, czyli ta słynna "spirala cenowo płacowa" została przerwana
Giniemy, no ale „bynajmniej bombelkom dali”
@milvanb: Przeczytałeś chociaż definicje? Podwyżki muszą ci utrzymać realną wartość dochodu a nie jej część.
Giniemy, no ale „bynajmniej bombelkom dali”
@Radiativ: XD
@milvanb: XD
Ale wiesz ze stagflacja oznacza brak spirali cenowo płacowej?
Teraz zacznie dotyczyć każdego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie zapominajmy o oficjalnej inflacji w PL od planów do realizacji (89 do 94) oficjalne ceny poszły w górę około 100 razy.
Odpowiadając na twoje pytanie.
Nie wiem ale się domyślam ( ͡º
Wojna się zakończy i będziesz miał kilka lat Deflacji
@Radiativ: giniemy, no ale bynajmniej kredyciarzom dali
Poprawione
Fajnie się rozdaje pieniądze, ale ludzie są za głupi żeby zrozumieć co to oznacza. No bo wiadomo, to ze jest inflacja i drożyzna w sklepach to wina Tuska, Putina, unii, wojny, covidu, ceny dolara i ogólnie wszystkich tylko nie pisu ¯_(ツ)_/¯
Reszta to wina Pis