Aktywne Wpisy
qba2004 +1
Pytanie do Mirków i Mirabelek doświadczonych w sferze romantycznej - warto bawić się w związek na odległość np. 70 km i godziny jazdy w jedną stronę do Poznania? Czy lepiej postawić na to, żeby znaleźć dziewczynę u siebie na miejscu, nawet jeśli to zadupie?
#randkujzwykopem #zwiazki #podrywajzwykopem #rozowepaski #niebieskiepaski
#randkujzwykopem #zwiazki #podrywajzwykopem #rozowepaski #niebieskiepaski
Jak wyżej
- Związek na odległość jest spoko 34.7% (33)
- Lepiej poszukać na miejscu 65.3% (62)

0caffe +1
Jest jakiś sensowny argument że sprzedają jeszcze klawiatury i myszki które mają swój osobny dongle w czasach kiedy praktycznie każdy PC, laptop, smartfon a nawet smart TV ma Bluetooth?
#informatyka #pytanie #elektronika #pcmasterrace
#informatyka #pytanie #elektronika #pcmasterrace
źródło: temp_file872770882482767449
Pobierz

Początkowo myślałem nad Redisem, jednak wydaje mi się, że tu czeka mnie najwięcej nauki. ES też jest ciekawą opcją, jednak ma mniejsze zastosowanie od Redisa. Rabbit z pozoru wydaje się najszybszym do wymasterowania narzędziem, jednak wspomniano mi o opanowaniu m.in. wielowątkowości w #php jeśli zdecyduję się na ten wybór. Wszystkie 3 narzędzia znam obecnie na podobnym poziomie, głównie z używania gotowych implementacji.
Co uważacie za najlepszy wybór pod kątem rozwoju, ale jednocześnie żeby się nie zajechać, jako że robię to jako warunek awansu?
#programowanie #pracait #naukaprogramowania
Którą technologię wybrać?
na bardzo wysokim poziomie? Ja to rozumiem jako znajomość wszystkich ficzerów, ogarnianie kodu źródłowego danej platformy, znajomość śliskich tematów, dobra intuicja odnośne alternatywDostałem w pracy listę zagadnień które muszę spełnić, aby awansować na seniora i jednym z nich jest opanowanie na bardzo wysokim poziomie jednego z trzech narzędzi
- html
Jak wspomniałem wcześniej, pracuję na codzień z każdą z nich, jednak mistrzem we wszystkim nie będę. A przynajmniej nie od razu ;)
Osoby bardziej doświadczone powinny wiedzieć, że nie da się zostać ekspertem we wszystkim i jednak specjalizowanie się w danym obszarze - a tego moje pytanie dotyczyło - jest cenione na rynku pracy.
@Jurix: Chyba najmniej. Z tych trzech IMO najprostsze.
@zakopiak: U mnie w firmie też jest tak używany, jednak możliwości tej technologii są zacznie bardziej szerokie i dzięki ich poznaniu mógłbym wskazać ewentualne zastosowanie tych innych funkcji.
@zakopiak: proste kolejki to dalekie od tego co jest ode mnie oczekiwane na poziomie seniorskim. Przyznam że nie jestem świadomy jak dużo zabawy