Wpis z mikrobloga

Dlaczego tyle mlodych dziewczyn (20-30 lat) jest otylych? No litości ludzie..... Czy wy naprawdę nie macie jakiejś potrzeby być aktywnym i wyglądać dobrze? Mój znajomy zaczął ze mną chodzić na siłownie, dodatkowo dużo jezdzi na rowerze. Mówi, że robi to, aby zmotywować narzeczoną do zadbania o siebie. Gość sam jest zapuszczony, ale coś przynajmniej robi, a z tego co mowił, to jego panna nawet na rower nie chce wyjść. Ma problem, bo po prostu ona mu coraz bardziej tyje. Trochę mi go szkoda.

Podziwiam jak ktoś może wiązać się z kimś, kto o siebie nie dba i nie jest w ogóle aktywny.
#rozowepaski #bekazgrubasow #logikarozowychpaskow #bekazpodludzi #zwiazki
  • 55
@aniaczy: @A_R_P: patrzę, że nie możecie zrozumieć tego, że sporo kobiet skinny fat i tak jest atrakcyjnych. Sam jako osoba o atletycznej sylwetce mogę to potwierdzić. Są dziewczyny które nie cwiczą, mają trochę tłuszczu na brzuchu, ale z sylwetki i ogólnie są atrakcyjne mimo kilku dodatkowych kg.

U mężczyzn tego nie ma i dla mnie każdy skinny fat facet wygląda obrzydliwie.

Kobieta aby wyglądać dobrze, nie musi #!$%@?ć na siłowni
via Wykop Mobilny (Android)
  • 14
poparłem własną obserwacją

@technojezus: XD to tak nie działa
W ogóle genialny przykład podałeś. Znasz zaniedbaną, spasioną parkę, w której żadne z nich nie chce dbać o własne zdrowie, sprawność, koleś dopiero co ruszył dupę na siłkę tylko dlatego, że uważa, że jego panna powinna się ogarnąć i może jak będzie udawał, że sam o siebie dba to ona się domyśli i też schudnie (zajebista motywacja swoją drogą, na pewno długo
@technojezus: wszyscy są otyli. I dziewczyny, bo zwalają lenistwo i jedzenie słodyczy na Hashimoto, które jest super modne, i chłopaki, bo piją piwo, jedzą chipsy i siedzą przed tv.
Jak patrzę na zdjęcia starych znajomych, to połowy bym nie poznała na ulicy. To się zaczęło jakoś po skończeniu studiów, z czasem jest coraz gorzej. Ale to ich problem ;)
@technojezus: Dlatego, że nie każdy lubi sport i nie każdy czuje potrzebę bycia atrakcyjnym. Zgadzam się, że jak chodzi o otyłość to już wchodzimy w chorobę + niewłaściwa dieta i mała ilość ruchu powoduje masę innych nieprzyjemnych dolegliwości. Poza tym jak ktoś wszedł w taki stan to znaczy, że ma masę bardzo złych przyzwyczajeń. I jak już ustaliliśmy, że to jest choroba, to chorobę trzeba leczyć, a nie dawać "dobre" rady.
W ogóle genialny przykład podałeś. Znasz zaniedbaną, spasioną parkę, w której żadne z nich nie chce dbać o własne zdrowie, sprawność, koleś dopiero co ruszył dupę na siłkę tylko dlatego, że uważa, że jego panna powinna się ogarnąć i może jak będzie udawał, że sam o siebie dba to ona się domyśli i też schudnie (zajebista motywacja swoją drogą, na pewno długo wytrwa) xd genius, faktycznie ten twój kolega to też wspaniały
no nie. Najpierw piszesz o otyłości, a teraz o skinny fat.

@A_R_P: tak, bo jak masz skinny fat to masz ,,bebzona" większego lub mniejszego. O ile u kobiet tego tak nie widać, tak u mężczyzn bardzo i jest tp obrzydliwe. Nogi i ręce jak patyki, a bebzon jak bojler
@Tyrande: Statystyki nie kłamią, jednak chciałbym zobaczyć jeszcze z czystej ciekawości jak wyglądaja statystyki jeśli chodzi o aktywność fizyczna kobiet i mężczyzn. Jak to się mówi chłop to ma być chłop. Często gęsto jest tak, że faceci też mają dużo kilogramów, przez spojrzenie społeczeństwa, tyle ważysz co kurczak, co ty #!$%@? jesteś. To taki tylko przykład i wydaje mi się, że takie zjawisko nie występuje w drugą stronę. Tak samo jest
@technojezus: Ej ale może ktoś nie ma potrzeby być aktywnym czy wyglądać dobrze. Może ktoś lubi żyć jak żyje i ma takie prawo. Wtedy wiążesz się z osobą która jest aktywna, czyli takiej które spełnia Twoje standardy, a nie przyczepiasz się do ludzi że nie żyją w myśl Twoich poglądów ;)