Wpis z mikrobloga

Dlaczego tyle mlodych dziewczyn (20-30 lat) jest otylych? No litości ludzie..... Czy wy naprawdę nie macie jakiejś potrzeby być aktywnym i wyglądać dobrze? Mój znajomy zaczął ze mną chodzić na siłownie, dodatkowo dużo jezdzi na rowerze. Mówi, że robi to, aby zmotywować narzeczoną do zadbania o siebie. Gość sam jest zapuszczony, ale coś przynajmniej robi, a z tego co mowił, to jego panna nawet na rower nie chce wyjść. Ma problem, bo po prostu ona mu coraz bardziej tyje. Trochę mi go szkoda.

Podziwiam jak ktoś może wiązać się z kimś, kto o siebie nie dba i nie jest w ogóle aktywny.
#rozowepaski #bekazgrubasow #logikarozowychpaskow #bekazpodludzi #zwiazki
  • 55
@technojezus: Wystarczyłoby, żeby szkoła uczyła, że aktywność fizyczna i zdrowe odżywianie są super i uczyła jak to zrobić.

Jesteśmy na fali popularności fit ciałek przez IG, mimo starań feminoidów, że "body positive" to jednak tego jest mniej i mniej się to forsuje.

Serio pokazać, że aktywność fizyczna jest spoko. Pokazywać ćwiczenia do wykonywania w domu, pokazywać zalety, motywować, zachęcać, promować zdrowe odżywianie. Szczerze zdrowe a nie czekoladowe mleko z toną dodanego
@technojezus: praca, a teraz jeszcze pandemia "zamknęli nam siłki, musimy tyć". No, nie musimy. Ale to kwestia tego kto się z czym dobrze czuje. Nie wyobrażam sobie nie ruszać się, ale mam część znajomych takich zalegających na kanapie. I póki każdy się z tym dobrze czuje, to okej. Ja nie muszę ich uważać za atrakcyjnych, a oni mnie, na tym poziomie wszystko jest w porządku. Problem się robi, kiedy z tą
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Dlaczego tyle mlodych dziewczyn (20-30 lat) jest otylych?

@technojezus: też mi się tak wydawało, no i jest sporo ulanych, ale jak dasz głębiej nura w statystyki i badania (nie tylko te z BMI) - to wciąż wychodzi, że z facetami jest w Polsce większy problem.

Ja to doszedłem po prostu do wniosku, że na facetów nie zwracam uwagi, a na kobiety i owszem, i jak sam się trochę ruszam, to to
Dlaczego tylu mlody chłopaków (20-30 lat) jest otylych?

@jadalny_kasztan: Też nie wiem. Jedyna różnica jest taka że nie noszą za małych legginsów, więc można nie zauważyć. Statystyki jednak pokazują że jest ich nawet więcej.
@void1984: Spotykasz ich codziennie. Herbata czy kawa tylko z cukrem, bo inaczej nie smakuje. Dzień bez drozdzoweczki dniem straconym. Na podwieczorek koniecznie czekolada czy ciasteczko. A zabierz takiemu słodycze i zobacz jak długo wytrzyma bez słodkiego.
@Hrabia_Horeszko: Czekolada ma miazgę kakaową i dużo tłuszczu. Drożdżówki to wypiek z maki.
To są łasuchy, dużą porcję karkówki też zjedzą.

Nie widziałem natomiast nikogo uzależnionego od cukru. Na widok czystego cukru rzuciłby się niczym narkoman na czystą kokainę.
@Hrabia_Horeszko: Chleb nie ma tłuszczu, to głównie cukier (i to nie prosty).
Na Kebaba rzucają się całymi kolejkami.

Cukier jest jedynie dodatkiem do przekąsek. Mając do wyboru tłustą czekoladę, albo czysty cukier, mało kto wybierze cukier. Musiałby być uzależniony.