Aktywne Wpisy

mirko_anonim +7
✨️ Czy zmiana nazwiska po ślubie jest ważna? Ⓘ
Latem przyszłego roku planuję ślub. Jednak mam jeden ogromny zgrzyt, który dosłownie czuję jak strzał w serce. Moja narzeczona nie planuje zmieniać nazwiska – nawet nie chce podwójnego.
Od początku przygotowań na wszystko się zgadzałem. Wybór sali, muzyka, jedzenia, fotografa, nawet podróż poślubna jest wybrana stricte pod nią. Ona chce ceremonię na plaży, zgadzam się. Chce konkretną muzykę, zgadzam się. Fotograf, jedzenie, podróż poślubna –
Latem przyszłego roku planuję ślub. Jednak mam jeden ogromny zgrzyt, który dosłownie czuję jak strzał w serce. Moja narzeczona nie planuje zmieniać nazwiska – nawet nie chce podwójnego.
Od początku przygotowań na wszystko się zgadzałem. Wybór sali, muzyka, jedzenia, fotografa, nawet podróż poślubna jest wybrana stricte pod nią. Ona chce ceremonię na plaży, zgadzam się. Chce konkretną muzykę, zgadzam się. Fotograf, jedzenie, podróż poślubna –

Chcecie posłuchać o różnych ciekawych przypadkach z pracy? Jak tak to założę tag #przypadkizsoru i będę opowiadał
#medycyna #lekarz #ama #sor #ratownictwo
@mexxl: Próbowałem internę, ogółem aktualnei bez specki, ale licząc godzinowo, mam już jakieś 10 etatolat doświadczenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Dominek: Zależnie od miejsca 150zł/200zł za godzinę
@Dominek: Teraz zmniejszam, bo po rozstaniu chcę mniej pracować i trochę odżyć życiowo, ale dotychczas po ~400h miesięcznie średnie. Czasem 350, czasem 450, ale 400 to taka bezpieczna średnia
@mexxl: Powiatówka
Wydaje mi się, że jest to adekwatne wynagrodzenie do odpowiedzialności i trudności zawodu, jednak jest to dużo więcej, co jest przekazywane przez samych lekarzy ;)
@Dominek: Kumpel z pracy ma Cayenne V8, chce kupić 911 i narzeka, że dawno nie miał podwyżki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To dobrze, bo większość nie przepada. U nas w powiatówce tylu chętnych na etat było, że czasami są tylko lekarze z oddziałów na dochodne( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Dominek: sor jest przeważnie dobrze opłacany bo brak chętnych, zresztą jak niestety miałeś okazję być to wiesz jaka panuje atmosfera. U lekarzy nie jest lepiej, przeważnie.
@mexxl: Bez jaj z etatem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
tylko b2b
Czekamy na opowieści ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pozdrawiam
@Fan_Morawieckiego: a to ty dopiero co staz skonczyles, tak?( ͡° ͜ʖ ͡°) (nie smieszki teraz - moj znajomy robil anestezjologie w powiatowym i wykrecil kiedys 300h w pracy)
A 400h w miesiącu mającym średnio 720h to ponad pół miesiąca spędzone w robocie, gdzie nie ma undo ani rollback Dx
To ja nie chcę takiego cayenne ¯\_(ツ)_/¯
Z własnej woli czy szpital wpadł na pomysł przerzucenia wszystkich opłat na pracowników? ( ͡º ͜ʖ͡º)