Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@imdb: gdybym był za dzieciaka faszerowany takimi durnotami jak body positivity, to teraz nie zareagowałbym na swoje 82kg i bebzon i nie wziąłbym się za siebie. A potem przy 100kg albo więcej byłby płacz, podczas gdy teraz wystarczy mi ograniczyć trochę w----------e i zażyć nieco ruchu.
  • Odpowiedz
@imdb: mam dużo młodszą siostrę. W tym roku skończyła 12 lat. Nie widzimy się niestety za czesto, bo za dużo km.
Matka mi się ostatnio skarżyła, że ma jedynki z wfu bo nie chce ćwiczyć, cały czas zapomina, a to stoju a to butów.
Matka nie wpadła na to, na szczęście ją naprowadziłam, że może ona specjalnie to robi, bo może się z niej śmieją czy coś.
Mama przyznała mi
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 36
@Tyrande: chorzy ludzie, mam podobną historię z otoczenia. Nauczycielka pocisnęła po córce znajomych, że jest za gruba. Dziewczynka 4 dni nie jadła, oczywiście posiłki znikały więc rodzice nie widzieli nic niepokojącego dopóki nie zemdlała i wzięto ją do szpitala. Wtedy wyszło co się dzieje. Taki to więc komentarz @imdb: i kompleksy i wstyd jako motywacja do zadbania o siebie @Kouros: Mówimy o dzieciakach.
  • Odpowiedz
@Kouros: najlepszą ochrona przed otyłością są odpowiednio świadomi rodzice. Zdrowe jedzenie w odpowiednich ilościach i świadomość potrzeby ruchu u dziecka skutecznie uchroni dzieci przed otyłością. Co innego choroby z tarczyca.
  • Odpowiedz
przecież kompleksy i wstyd przed własnym ciałem to pierwsza, i często najmocniejsza motywacja żeby zadbać o siebie co przełoży się na zdrowie

@Kouros: Przełoży się, ale niekoniecznie na psychiczne
Nie jestem w żaden sposób za forsowaniem body positive czy coś tam, uważam że każdy powinien o siebie dbać, ale motywacja nie powinna wynikać ze wstydu czy strachu, a właśnie świadomości i chęci dbania o swoje zdrowie
  • Odpowiedz
@imdb: Jaki kult chudego ciała? Ja za dzieciaka/nastolatka byłem chudy i też się wstydziłem tego i ludzie się podśmiewali ze mnie. Kult może jest, ale ciała wysportowanego, umięśnionego. Tylko różnica jest taka, że żeby nabrać masy to trzeba poświęcić dużo energii i wiedzy na odpowiednie, regularne ćwiczenia; przygotowywanie posiłków i jedzenie nawet kiedy nie masz apetytu itd. A żeby nie być grubym wystarczy nie wp@$#&#ć bez opamiętania i troche się
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Tyrande: motywacja nic nie da jak rodzice nie widzą problemu. Nie raz widziałem jak rodzice codziennie kupują dzieciom soczki i batoniki, a w domu "idź pobiegaj na podwórku, zajęcia są za drogie". Nie mówię że tak było w przypadku twojej rodziny.
Motywacja działa natomiast koło 15-16 lat, kiedy nastolatek zaczyna bardziej o sobie decydować.
  • Odpowiedz
dzięki temu, że wyzywają grubasów, grubasy niektóre ruszą dupę i uratują się przed kalectwem

@eternalzz: chłopksi rozum w natarciu xD Napisz jeszcze, że jak będziemy wszystkich wyzywać od biedaków to niektóre biedaki ruszą dupę i zostaną bogaczami xD
  • Odpowiedz
przecież kompleksy i wstyd przed własnym ciałem to pierwsza, i często najmocniejsza motywacja żeby zadbać o siebie co przełoży się na zdrowie,

@Kouros: albo wpędzenie się w jeszcze większe problemy. Rozwiązanie problemów to edukacja a nie wyzwiska kierowane w inną osobę bo tak jest najłatwiej. Gdyby to tak prosto działało to praktycznie nie mielibyśmy grubych ludzi a dzieciaków z otyłością z roku na rok jest coraz więcej.

Co do tego,
  • Odpowiedz
@imdb: Najlepsze są te fikołki słowne. Tutaj użyto słowa różnorodność zamiast: grubas/otyłość. Oczywiście kto ma z tym największy problem? Baby, tak było jest i będzie. Faceci się śmieją ze swojej wagi, jeden drugiemu dosrywa w stylu: ale ci w------o bebzon i wszyscy się śmieją. Powiesz babie że jest gruba i od razu dostaje p-------a
  • Odpowiedz
@Kouros już widzę jak dziecko 12 letnie zaczyna dbać o siebie, robić zakupy i gotować zdrowo same z siebie, jeszcze będąc poniżanym przez nauczycieli i rowniesnikow.

Wfista powinien być między innymi od tego żeby dzieciom pokazać nawyki dobrego żywienia i zachęcać w różny sposób do ćwiczeń, a nie obojętnie patrzec na gnębienie w szkole
  • Odpowiedz