Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 484
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@komakow: panie, ja teraz remontuję dwie łazienki i ocieplam mały domek (136m2 ścian i 100m2 dachu). W-------m już 80tys i pewnie na tym się nie skończy. Jeszcze niedawno za taki hajs na wiosce można było mieszkanie kupić. Kumpel dom z 2016 roku całe ocieplenie, gdzie jest dwa razy większy od mojego w 40tys zamknął..
  • Odpowiedz
@komakow: Tak dziala inflacja i dlatego potem cala gospodarka upada, bo ludzie przestaja wydawac pieniadze, ktore w miedzyczasie traca na wartosci jeszcze wiecej. Witaj w socjalizmie. Bedziesz siedzial w domu i ogladal komunikaty partii w TV za darmo.
  • Odpowiedz
przeprowadź się do zadupia 100k ludzi, Twoje finanse odżyją

w szczególności po zmianie pracy na minimalną u Janusza w kołchozie. Wykopki i ich rady xD

@xqwzyts: To jest właściwie dobra rada, na wsi i tak praktycznie nie ma restauracji, kebabów, barów, kin czy dyskotek, więc nie będzie kusić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
To jest efekt rządów zjednoczonej prawicy przez ostatnie 8 lat a już ostatnie lata od początku pandemii to tylko gratulować im gospodarności. I tak nie jesteś sam po prostu społeczeństwo biednieje klasa średnia jest ciągnięta w dół przez te socjalne i inne rozdawnictwa, zamykanie gospodarki bo covid i d-----------e cen paliwa przez naszego narodowego orła petrochemicznego. To wszystko się kumuluje teraz i oto efekt.

@bukem: to jest globalny trend w całym
  • Odpowiedz
@MarianoaItaliano: z takich cebulowych protipow to jeszcze polecam appke maka, czasami sa fajne promocje typu big mac za 99p, a wydana kasa idzie na punkty, ktore potem wymieniasz na jedzenie. Pewnie ameryki nie odkrylem, ale jak widze ile osob zatrudniaja maki to zastanawiam sie, gdzie oni robia marze. Mieso na bank z bezdomnych robia
  • Odpowiedz
@komakow: Stawki godzinowe wzrosły, a waluta ryje po dnie, bo pieniądze rozdaje się za nic(500+, wyprawki, 13 emerytury itp.), to nic dziwnego że ceny usług rosną. Kebabiarz chce zarobić tyle by móc sobie pozwolić na takie samo życie jak wcześniej, i musi przez to podnieść cenę usługi, a swojemu pracownikowi też musi zapewnić wyższą stawkę, więc nie weźmie tej kasy z powietrza, a za darmo robić też nie będzie ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@pawel0008: Mam, ostatnio był triple cheeseburger za 99p. xD Ogólnie jestem królem promocji ale to hobby nie oszczędności xD Co do Big-Maca to jest zestaw Big mac i średnie frytki za 1.99 za wypełnienie tej ankiety z kodem na paragonie.
  • Odpowiedz
@Lsrd: Jak dobry łosoś to może tyle kosztować, tu w UK taki marketowy na kanapki to ok. 2.50 GBP za opakowanie 120g.

@MarianoaItaliano: pewno zależy, w której sieci marketów ale zazwyczaj płacę minimum 4 GBP za 100g o ile nie ma promocji (ale w pobliżu mam tylko sklepy tych nienajtańszych sieci: Sainsburry's, Waitrose i Co-Op).
  • Odpowiedz