Wpis z mikrobloga

Jest równie silna jak Twoje przywiązanie do definicji słownikowej, która pasuje nawet do Gry o Tron. ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:

@kochamschabowe: "Twoja" definicja też jest w tamtym słowniku PWN, na trzecim miejscu. Wielki Słownik Języka Polskiego w opracowaniu Instytutu Języka Polskiego podaje nawet cztery znaczenia słowa bajka. To znaczenie znasz?

coś dobrego, miłego, wspaniałego do tego stopnia, że wydaje
  • Odpowiedz
Wróżka bazuje na europejskim folklorze, gdzie z założenia jest kobietą. I z racji tego, że to EUROPEJSKI folklor, powinna być europejką.

@suweren_sudoku: No to powinieneś być zadowolony, bo w roli wróżki obsadzono urodzoną w Londynie Brytyjkę.

Tylko ten Gepetto. Tu jest dopiero dramat (sorry @kochamschabowe ;) ). Jego będzie grał ten wstrętny Amerykaniec Tom Hanks. Amerykaniec grający Włocha, to jest dopiero zniewaga. (°°
  • Odpowiedz
@Weretek: i mowa tu o czarnych krzyczących że biali kradną im kulturę. O czarnych których już jako handlarzy niewolników w filmach nie spotkasz mimo że nie było to rzadkie zjawisko.
Widzę że z logiką się nie lubisz. Pewnie narzucanie standardów lgbtqwerty (czego jest 2%) całej reszcie też popierasz. I nie widzisz że ktoś tu już dawno zrobił ci papkę z mózgu. Nie chcesz to nie czytaj komentarza.
  • Odpowiedz
  • 0
@suweren_sudoku no i co to zmienia?

Jezus pochodzi z bliskiego wschodu, ale portretuje się go jako białego gościa z ciemnymi blond włosami i niebieskimi oczami. Kleopatrę grała pochodząca z UK Liz Taylor, Alec Guiness grał arabskiego księcia w Lawrence z Arabii, a w postać Noego wcielił się Russell Crowe. Wszystkie filmy na podstawie japońskich mang i anime są najczęściej grane przez białych aktorów.

Jednak z jakiegoś powodu nie widzę protestów by
  • Odpowiedz
@lord_xenu: Uwaga, bo powiem ci coś bardzo nietypowego. Są filmy które mi się podobają i takie które mi się nie podobają. I kolor skóry aktora nie ma absolutnie żadnego znaczenia jeżeli gra on dobrze napisaną postać, której istnienie ma sens w fabule. Bo o to chodzi w kinie. I ja nie będę znęcał się nad nieistotnym z mojego punktu widzenia kolorem skóry wróżki, bo ja nie widziałem tego filmu. Więc
  • Odpowiedz