Aktywne Wpisy
Kroshkar +9
WTF?!
Właśnie się dowiedziałem, że są ludzie którzy nie lubią podgrzewanych siedzeń w samochodach. Ja rozumiem, że latem, bo to o masochizm już zakrawa, ale w zimie to jest coś wspaniałego jak ci po 30 sekundach od odpalenia zimnego samochodu ciepełko w dupkę grzeje (。◕‿‿◕。).
#motoryzacja #samochody
Właśnie się dowiedziałem, że są ludzie którzy nie lubią podgrzewanych siedzeń w samochodach. Ja rozumiem, że latem, bo to o masochizm już zakrawa, ale w zimie to jest coś wspaniałego jak ci po 30 sekundach od odpalenia zimnego samochodu ciepełko w dupkę grzeje (。◕‿‿◕。).
#motoryzacja #samochody

BlackWarrior +1
#ksiazki Która książka i który zbiór opowiadań King jest według was najlepsza?

Mirasy, ceny spadną nominalnie. Dla niesłuchających Glapy, kanał oddziaływania stóp to mają być kredyty hipoteczne. Firmy śpią na kasie, nie potrzebują leasingów ani obrotówek, więc ma spaść dochód rozporządzalny gospodarstw domowych. Ma to bezpośredni wpływ na ceny mieszkań, bo jak popyt ma mniejszą siłę to podaż musi się dostosować i to jest zupełnie bez znaczenia ile tam stal stoi. Wtórny przyjmie to bezboleśnie, po prostu ludzie dostaną mniej niż by chcieli, a deweloperka albo wykombinuje jak tu dostosować cennik albo zacznie tracić płynność i padać.
Inaczej sprawy ujmując, nominalny spadek cen mieszkań będzie w najbliższym czasie świetnym benchmarkiem czy stopy działają jak powinny. Jak ceny mieszkań nominalne nie będą lecieć to znaczy, że stopy są jeszcze za nisko.
Dziękuję za uwagę, miłego dzionka.
#nieruchomosci #ekonomia #gospodarka #wkpinvestments
Czy będziemy mieli ceny nominalne z okolic 2019-2020? Nie
Akurat z budową to można spokojnie czekać, budowa to nie nieruchomość, że trzeba ją od razu kupić. Jak się budujesz to możesz najpierw kupić część materiałów, potem resztę, potem wylać fundamenty, poczekać, zacząć budować itd ;) W sensie możesz to wygodnie rozłożyć w czasie.
Musisz zadecydować czy firmy śpią na kasie i mają duże oszczędności czy może za chwilę zaczną tracić płynność...
Ewentualnie wszyscy mają oszczędności, a tylko deweloperzy są biedni i na granicy upadlu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@haha123: nie, w tym momencie ważą się losy czy będę miał działkę (procedura podziału w rodzinie), nie mam żadnych pozwoleń nawet
źródło: comment_1652012589yNFvQwrmVFXPaxEcwY4h9P.jpg
Pobierz@Kolczaneiro: raczej nie bo spadki nawet się jeszcze nie zaczęły. Prędzej jak kolega pisał Anxiety.