Wpis z mikrobloga

WTF?!
Właśnie się dowiedziałem, że są ludzie którzy nie lubią podgrzewanych siedzeń w samochodach. Ja rozumiem, że latem, bo to o masochizm już zakrawa, ale w zimie to jest coś wspaniałego jak ci po 30 sekundach od odpalenia zimnego samochodu ciepełko w dupkę grzeje ().

#motoryzacja #samochody
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kroshkar: na przykładzie wykopu, najwięcej krytykują dane funkcje / rozwiązania osoby których takowych nie mają w swoich wozach. Coś na zasadzie - nie stać mnie, więc będę głosił że to ujowe, żeby uspokajać własne sumienie
  • Odpowiedz
@Kroshkar: Mam ale po pewnym czasie przestałem z tego korzystać z następujących powodów:
- mocno żre prąd na postoju
- przy tak wyrobionej gąbce jak u mnie to z przyjemnego grzania zamienia się to w ryzyko oparzenia zadka
- raz zdążyłem zachorować jak po wyłączaniu grzania wychodziłem na zimno (a nie mam regulacji ciepła)
  • Odpowiedz
@Kroshkar: jak byłem młody to też nie rozumiem przecież ciepło w tyłek, dzisiaj używam praktycznie codziennie, nie wyobrażam sobie auta bez tego i wszystkie które u mnie są mają grzane. nie kupię auta bez tego na wyposażeniu.
  • Odpowiedz
@Kroshkar: obowiązkowo- nawet jak stoi na zewnątrz i przysypie śnieg- otwierasz tylko drzwi kierowcy, odpalasz, w)ączasz grzanie foteli, fajery, szyb, nawiewy etc. sprawdzasz czy nie kręci się jakiś odpad społeczny albo inna konfitura że auto na chodzie. Odśnieżasz, spryskujesz odmrażaczem.

WSIADASZ NA PRZYJEMNIE CIEPŁE FOTELE.

No toż to przecież jak automat zamiast manuala czy ledy zamiast h7. Inny poziom.
  • Odpowiedz
@Kroshkar: mam grzane fotele w kazdym aucie i uzylem tego moze z 3x w zyciu zeby zobaczyc jaj dziala xddd a jedym z nich jezdze juz 11 lat

Ju bym wolal wentylacje bo tego nie mam a raz jechalem audiczka bożą to zajebiste

A najlepi to garaz ale nie garazuje bo gniją, albo webasto. To jest dopiero rozum i godnosc bialego czlowieka
  • Odpowiedz
@Kroshkar: Fajny bajer, ale jak ktoś chce mieć dzieci to powinien omijać szerokim łukiem. Przegrzewanie jąder jest częstym powodem niepłodności u mężczyzn. Poza tym jak się ma ogarnięty garaż to jest wystarczająco ciepło.
  • Odpowiedz
@Kroshkar: To trochę efekt ja z deską w klozecie na której nie siedziałeś. Nie każdy lubi. No a tak po prawdzie do skór w zimie to obowiązek, bo inaczej d--a przymarznie do fotela i po zawodach. Na materiałowych niezbyt potrzebny gadżet.
  • Odpowiedz
@Kroshkar: mam i praktycznie nie uzywam. Jak juz to tylko przy minusowych temperaturach i tylko przez 1-2 minuty na samym początku. Później już czuje dyskomfort. Podobnie z podgrzewana kierownicą
  • Odpowiedz