Wpis z mikrobloga

Kaski jakich marek są najbardziej tutaj polecane i maja dobry stosunek jakosci do ceny?
Nigdy nie uzywalem ochrony glowy takze prosze o opinie
#rower
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grap32: Wszystkie sprzedawane w sklepach kaski muszą być certyfikowane i teoretycznie powinny być tak samo bezpieczne. Jak masz więcej kasy możesz się rozglądać za dodatkowymi systemem MIPS, które według testów podnoszą poziom bezpieczeństwa i zapewniają dodatkową ochronę.
  • Odpowiedz
@grap32: Jak nie przymierzysz, to się nie dowiesz, który jest najlepszy na Twoją głowę. Tak jak zostało wspomniane - wszystkie kaski sprzedawane w sklepach są odpowiednio certyfikowane
  • Odpowiedz
@grap32: Zalezy od roweru a bardziej od pozycji. Na szosie daszek przeszkadza i ogranicza widocznosc. Co do kasków to. jestety ale skuteczność sprawdzic miałem nieprzyjemność w HJC, dwa razy. Nadją się ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tylko troche drogie. Ale w teorii kazdy sprzedawany powinien byc bezpieczny na pewnym poziomie, ot niektóre moga byc bardziej ( ͡° ͜ʖ ͡°) Więc bierz taki ktory
  • Odpowiedz
@grap32: Ja miałem niby szosowy z odpinanym daszkiem, ale wcale go nie używałem, wystarcza okulary. Kiedyś w Decathlonie były takie z wymienialnym szkiełkami zależnymi od pogody
  • Odpowiedz
  • 0
@grap32 Uvexa mamy kilka sztuk i wszystkie są spoko. Abus też. Bell nie polecam. Mam fullface i po paru miesiącach używania stwierdzam, że lipny jest
  • Odpowiedz
@grap32: wygodny ;) polecam (jeśli budżet pozwala) kupić kilka na allegro i ewentualnie odesłać te które są na "nie" (masz darmowe zwroty) bo zazwyczaj lokalne sklepy mają jedną-dwie marki i nie za duży wybór a większość na zamówienie.
  • Odpowiedz