Aktywne Wpisy
Yetoslav +378
Cena kawy w kawiarnii.
Dlaczego kawa w kawiarni w Polsce jest droga? Jednym z argumentów przytaczanych przez obrońców gastro jest "koszt transportu surowca".
Tymczasem kawarnia na Svalbardzie (koło podbiegunowe, Norwegia). Cappucino 42 NOK - 15 ziko
A ile kosztuje cappucino w "modnej" kawiarni w Krakowie? 20 ziko. (menu w komentarzu)
#gastronomia #januszebiznesu #patogastro
Dlaczego kawa w kawiarni w Polsce jest droga? Jednym z argumentów przytaczanych przez obrońców gastro jest "koszt transportu surowca".
Tymczasem kawarnia na Svalbardzie (koło podbiegunowe, Norwegia). Cappucino 42 NOK - 15 ziko
A ile kosztuje cappucino w "modnej" kawiarni w Krakowie? 20 ziko. (menu w komentarzu)
#gastronomia #januszebiznesu #patogastro
źródło: 430597755_395631223046061_7132948380745979581_n
Pobierz
Statlook to chyba najbardziej niewolniczy i januszexowy system kontroli pracowników zdalnych jaki istnieje XD Co o takim czymś myślicie? Da się to w ogóle jakoś obejść?
#pracbaza #it #korposwiat #pracait #pracazdalna #homeoffice #januszebiznesu #programista15k
#pracbaza #it #korposwiat #pracait #pracazdalna #homeoffice #januszebiznesu #programista15k
źródło: statlook
Pobierz




#pizza #bojowkapiekarska
źródło: comment_16502887118WpN0ntFe1foTLY2zrkp17.jpg
PobierzJaki przepis wariacie stosujesz?
Ot standard ~66-68% hydro, drożdży tak na oko (~1,5g na 400g mąki), soli na oko, piekarnik nie najmocniejszy, więc daję trochę oliwy (też na oko), potem 1h wyrastania w ciepłym i doba w lodówce.
Muszę kiedyś spróbować zrobić pizzę na starterze np. na poolishu i porównać co łatwiej się robi.
Ja robię z przepisu Vito na ytb.
Chciałem sprawdzić co na tym fanpage klub miłośników pizzy na fejsie ale nie mam fejsa i nie ma jak wejść tam.
Tamten fanpage to trochę rak imo, byłem i się wypisałem, jak nie masz pieca hutniczego, higrometru nasa i nie używasz wody wytapianej z alpejskiego lodowca to nawet się nie kompromituj z robieniem i już lepiej zamawiaj z tele pizzy ;D
źródło: comment_1650366351iiql2UiivVPrTKLoGZgr5r.jpg
PobierzMasa osób robi tam w piekarniku i sam wyniosłem kupę wiedzy z tej grupy + masz tysiące gotowych przepisów na każdą mąkę i każde czasy. Nawet myśleć nie trzeba, tylko robić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A co do alpejskiej wody, to miałem szkolenie z założycielem tej grupy i jak mu wyciągnąłem