@Keliopis: czy jest oficjalnie potwierdzone, że on sam z własnej woli poszedł do kacapów? Ja myślałam od początku, że go porwali i tak wykorzystali zastraszając
@prostymysliciel zapewne codziennie o każdej porze dnia i nocy głuche telefony, niespodzianki pod drzwiami, ciągle poczucie śledzenia, "sugestie" co do rozwiązania problemu etc. Kilka tygodni i chłop sam w końcu podumał, że to jedyne wyjście
@Z_d--y_strzelec: Widzisz nic tak naprawdę nie wiesz o tym człowieku a nazywasz go uparcie żulikiem. Słabe to, dowartościowywujesz się jakoś w ten sposób? Owszem gość zdezerterował i to tam gdzie nikt normalny w normalnych warunkach by pewnie nie chciał jednocześnie zdradziwszy swój kraj. Ty natomiast twierdzisz że wiesz wszystko na ten temat i jedyne co jak widzę potępiasz w tym wszystkim to to co sam wydumałeś nie wiem na jakiej
@Z_d--y_strzelec: Czytałem gdzieś tylko że miał jakieś problemy z prawem cokolwiek to nie znaczyło ale nie wnikałem. Jeszcze raz powtarzam - ja nie twierdzę że jego śmierć upozorowano etc. - ja tylko dopuszczam taką możliwość. (nawet jeśli był przestępcą - jedno drugiego nie wyklucza a nawet kto wie czy nie zwiększa nawet prawdopodobieństwa tego w takim kraju jak Białoruś).
@Z_d--y_strzelec: A skąd wiadomo że nie dogadał się na Białorusi że w zamian za udzielenie tych wywiadów na rękę Białorusi a przeciw Polsce nie dostał od nich nowej tożsamości? Nie mówię że tak ale nie wykluczam.
@luxkms78: Pomyśl. Mówimy o służbach, które nie wahają się mordować własnych obywateli. Pewnie, że się dogadał. I co im teraz zrobi? Przecież nie pobiegnie do pani na skargę.
@Z_d--y_strzelec: Zgadzam się z tym, ale tego nie wiemy. Być może też w jakiś sposób się przed tym zabezpieczył - może np ktoś wie że dano mu drugą tożsamość i w razie jego prawdziwej śmierci ma dowody na to aby ujawnić że wywiady z nim były inscenizowane po myśli Białorusi i w zamian za coś etc. Nie wiem - to tylko jedna z bardzo wielu możliwości - ja nawet nie
źródło: comment_1649928667OZcQ7FzBtHg0aUImFNbkI0.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@Daleth2202: czesto tlumaczysz oczywiste kawały?
@xdTM: Niee... Białoruska bezpieka miała do wyboru utrzymywać żulika, albo go nie utrzymywać ¯\_(ツ)_/¯
Komentarz usunięty przez autora
Jeszcze raz powtarzam - ja nie twierdzę że jego śmierć upozorowano etc. - ja tylko dopuszczam taką możliwość. (nawet jeśli był przestępcą - jedno drugiego nie wyklucza a nawet kto wie czy nie zwiększa nawet prawdopodobieństwa tego w takim kraju jak Białoruś).
Pewnie, że się dogadał. I co im teraz zrobi? Przecież nie pobiegnie do pani na skargę.