Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 10
@postrachNocnegoSzczura: też lubię pogadać z fotowoltaiką, już mają w bazie co najmniej dwie Klary Sobieraj z miejscowości Zadupie. Dom wielorodzinny, bo mieszka z dziadkami i wujkami, dach pokryty słomą lub gównem (w zależności od wersji). Mają kontaktować się pod numerem 997 997 997

Test Turinga również muszę wypróbować xD
  • Odpowiedz
@postrachNocnegoSzczura: Szczerze - gdyby koleś nie wiedział, że to robot i nie próbował go zbałamucić, to można by pomylić z prawdziwością. Ostatnio gadałem z robotem z banku w UK i w sumie nie byłem na 100% pewien czy to robot, ale jako, że byłem petentem to nie pytałem czy jest robotem XD
  • Odpowiedz
@Urajah: dlatego powinien być nakaz informowania przed taką rozmową, że rozmawia się z botem. Jak do mnie pierwszy raz zadzwoniła fotowoltaika to też dopiero po chwili zczaiłem, że to bot. Ale ja jestem względnie młody, ogarniam te tematy. Starsi ludzie ni #!$%@? nie załapią.
  • Odpowiedz
@Krupier: też uważam, że tak powinno być, ale na pewno jeszcze nie ustalono prawa w tym temacie.

Za 5 lat może się ktoś za to zabierze, jak już nie będziemy w stanie rozpoznać, czy rozmawiamy z botem - przyszłość brzmi cudownie ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@postrachNocnegoSzczura: Minęła chwila w historii i nagle SI telefoniczna zmieniła się z żartu w coś, co bez problemu przekona nie zwracającą zbytniej uwagi osobe, a co dopiero osobę starsze. Minie następne 5-10 lat i trzeba będzie używać trudnych pytań i brnąć, żeby dowieść czy to maszyna czy człowiek. Wystarczy mrugnąć, a ludzkość już zostaje w tyle.
  • Odpowiedz