Aktywne Wpisy

rozdartapyta +8
Ciekawi mnie co ostatecznie przesądza o udanej próbie s. Faktyczna depresja, która może powodować że przecież nie potrafisz niemal wyjść z łóżka i każda czynność cię przerasta. Czy może jakiś impuls jednak niezwiązany z tą chorobą, bo jednak biorąc pod uwagę dostępne opcje faktycznie trzeba tego impulsu i podjęcia działań - co więcej wbrew instynktom i logice człowieka? Może geny? Albo chłodna kalkulacja, że tu i teraz? Tak sobie myślę o tych
źródło: 50226168_1189498267883270_3884378472725872640_o
Pobierz
njdnsjdnjs +67
a tak wgl to powiedziałam dziś komplement randomowemu chłopowi w pracy i widać było jak mu się miło zrobiło
wholesome to było (。◕‿‿◕。)
wholesome to było (。◕‿‿◕。)

źródło: comment_1649748022Vrd00jTzQE7Wwbv7rinmwu.jpg
PobierzTo prawda, każda firma robi swoją parodię próbując to wcisnąć w swój proces wytwórczy
Dodajmy do tego że w proces ktoś wcisnął project managera i w ogóle dostaje się cyrk na kółkach. W wyniku tego scrum master staje się sekretarką od spisywania notatek z niepotrzebnych spotkań. No ale można przylepić nalepkę "so much edżajl wow"
@Krolik: Izolacje i przede wszystkim zrozumienie ze strony stakeholderow.
To IMO jest kluczowe w scrum - niezależność zespołu w doborze zadan i och dostarczaniu.
Niesety większość firm wprowadzając takiego scruma kompletnie zapomina do czego tak naprawdę służy i wykorzystują go do częstrzej weryfikacji pracy dewelopera (często się spotkałem z podejściem gdzie np PO na codziennym daily truje dupe, gdzie daily jest
@shpoora: Izolacja to może złe słowo, chodziło mi dokładnie o to co napisałeś.
Po prostu zaczęto widziałem scrum jako daily + darcie ryja co dwa tygodnie ze coś co sobie góra wymyśliła nie jest zrobione.
źródło: comment_1649765441t0P8krQJDDBt9Os9P4yoHr.jpg
Pobierz@shpoora: W porządku, zgadzam się, że to jest bardzo ważne, ale to można mieć bez scrum. Po prostu można wykonywać robotę po kawałku i spotykać się często z klientem jeśli tylko zachodzi taka potrzeba (np. osiągnięto kolejny kamień
@AshByeBye: piękny jest (。◕‿‿◕。)