Aktywne Wpisy

lubie-sernik +81
Właśnie w 7 eleven kupiłem mango które okazało się smażoną dynią.
Za każdym razem jak idę do sklepu to przypadkowo kupuje coś dziwnego. Ostatnio kupiłem jakieś śmierdzące kalmary w przyprawach w formie chipsów. Oczywiście były bardzo ostre.
Jeśli chodzi o jedzenie to na razie porzuciłem kuchnie tajską. Zamawiam ostatnio włoskie makarony (całkiem dobre), kuchnie indyjską i na kolację głównie jem sushi. Płacę oczywiście dużo więcej niż za lokalne jedzenie ale kto sernikowi zabroni.
Za każdym razem jak idę do sklepu to przypadkowo kupuje coś dziwnego. Ostatnio kupiłem jakieś śmierdzące kalmary w przyprawach w formie chipsów. Oczywiście były bardzo ostre.
Jeśli chodzi o jedzenie to na razie porzuciłem kuchnie tajską. Zamawiam ostatnio włoskie makarony (całkiem dobre), kuchnie indyjską i na kolację głównie jem sushi. Płacę oczywiście dużo więcej niż za lokalne jedzenie ale kto sernikowi zabroni.
źródło: 1000059937
Pobierz
kondor_20_zglos_sie +205

źródło: comment_1649748022Vrd00jTzQE7Wwbv7rinmwu.jpg
PobierzTo prawda, każda firma robi swoją parodię próbując to wcisnąć w swój proces wytwórczy
Dodajmy do tego że w proces ktoś wcisnął project managera i w ogóle dostaje się cyrk na kółkach. W wyniku tego scrum master staje się sekretarką od spisywania notatek z niepotrzebnych spotkań. No ale można przylepić nalepkę "so much edżajl wow"
@Krolik: Izolacje i przede wszystkim zrozumienie ze strony stakeholderow.
To IMO jest kluczowe w scrum - niezależność zespołu w doborze zadan i och dostarczaniu.
Niesety większość firm wprowadzając takiego scruma kompletnie zapomina do czego tak naprawdę służy i wykorzystują go do częstrzej weryfikacji pracy dewelopera (często się spotkałem z podejściem gdzie np PO na codziennym daily truje dupe, gdzie daily jest
@shpoora: Izolacja to może złe słowo, chodziło mi dokładnie o to co napisałeś.
Po prostu zaczęto widziałem scrum jako daily + darcie ryja co dwa tygodnie ze coś co sobie góra wymyśliła nie jest zrobione.
źródło: comment_1649765441t0P8krQJDDBt9Os9P4yoHr.jpg
Pobierz@shpoora: W porządku, zgadzam się, że to jest bardzo ważne, ale to można mieć bez scrum. Po prostu można wykonywać robotę po kawałku i spotykać się często z klientem jeśli tylko zachodzi taka potrzeba (np. osiągnięto kolejny kamień
@AshByeBye: piękny jest (。◕‿‿◕。)