Wpis z mikrobloga

Na lokalnej grupie "pomoc dla Ukraińców" wrzuciłem ogłoszenie, że potrzebuje dwie osoby do przeprowadzki na 1-2h i płace 200zl za głowę + dowiozę i odwiozę. Wiecie jaki był odzew? #!$%@? żaden, same polaki chętne do pomocy.
Na grupie tylko posty daj za darmo, potrzebuje za darmo itp. ha tfu
#wojna #ukraina #uchodzcy
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Komornickus: Tylko że na tej grupie piszą głównie Polacy. Jak ktoś potrzebuje pomocy, nie scrolluje grupy co 5min, tylko sprawdza co się dzieje w wątku który napisał.
  • Odpowiedz
kto ma ci #!$%@? pomóc? kobiety z dziećmi będą dźwigać pudła czy stare babuszki?

@jaras2: Nosz kurła, a baby to jakieś upośledzone są i nie mogą dźwigać? Pracowałem swego czasu m.in. na magazynie i kobiety również dźwigały tak samo jak faceci. Widzę ostatnio samą ukraińską propagandę, że uchodźcy nie pracują, bo nie ma pracy dla kobiet. Jak to nie ma? Wszędzie jest praca, tylko jakoś nikomu się nie chce pracować.
  • Odpowiedz
  • 0
@Komornickus nastepnym razem zapytaj sie o wysprzatanie domu i umycie okien. Na grupie gdzie ja siedze, takich prac sporo i panie ukrainki w kazdym wieku chetnie sie garna do tego.
  • Odpowiedz
Widzę ostatnio samą ukraińską propagandę, że uchodźcy nie pracują, bo nie ma pracy dla kobiet. Jak to nie ma? Wszędzie jest praca, tylko jakoś nikomu się nie chce pracować. Do magazynu nie, bo ciężko. Do sklepu nie, bo trzeba dźwigać. Do sprzątania nie, bo trzeba się zginać.

@trevoz: hmmm widzisz, ja nie widzę. Na lokalnej grupie dzielnicy panie Ukrainki ogłaszają się że a to fryzjerka, a to paznokcie, a to
  • Odpowiedz