Wpis z mikrobloga

Widzę jednak po jego obecnych wypowiedziach, że działby bardziej stanowczo.

@crash210: Masz na myśli jeszcze większe lizanie jajec putinowi? czy ja wiem czy dla trumpa to takie stanowcze działanie? raczej codzienność ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@windows95: Mam na myśli np. pomysł że poderwałby samoloty z głowicami jądrowymi i latał przy granicy z Rosją. To bardzo dobry pomysł, na który Bidenowi brakuje jaj no bo przecież: "nie chcemy eskalować".
  • Odpowiedz
Co więcej trump groził wycofaniem wojsk z Europy jeśli kraje nie zaczną spełniać natowskiego wymogu 2procent pkb na wojsko.

@cienki137: Tym gadaniem o zbyt niskich wydatkach na składki natowskie państw UE Trumpek robił sobie grunt pod wyjście z NATO, co potwierdzają jego najbliżsi współpracownicy. Oczywiście mówił o tym w taki sposób, żeby zbić jak największy kapitał PR wśród swoich wyborców: "nie może być tak, że amerykański podatnik finansuje im wojsko"
  • Odpowiedz
Na całe szczęście J.Biden zablokował NS2

@Tajgeree17: ten sam NS2, który w 98% powstał za kadencji Trumpa? no to ładnie go zablokował ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Trumpek tylko markował, że go blokuje, dlatego że chciał utrzeć nosa Niemcom, których nie lubi i od których chciał załatwiać korzyści dla USA w zamian za pozwolenie na ukończenie
  • Odpowiedz
@dnasstorm: Nie odstraszyli to fakt. Spekulacja natomiast, jest taka że może chciano wpuścić Rosję na minę. Ale stawiam osobiście na błąd administracji. Czyli chciano odstraszyć, ale zrobiono to nieudolnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@kropla_bez_kitu_benc co Wy z tym Trumpem, gość trzymał Rosję za jaja, a ciągle do niego jakieś p-----------i, wojny nie wywołał także żadnej

A zapomniałem.

Lewaków nie lubił a to takie niemodne.....
  • Odpowiedz
@crash210: problem z Rosją jest taki, że oni zawsze doszukują się słabości u Zachodu. Trochę jak patus przestępca który normalnego pracującego człowieka ma za frajera. Niewykluczone że USA postanowiły trochę poudawać słabszego niż są żeby Rosja zaczęła gryźć i się podłożyła, pokazała swoje prawdziwe oblicze. Inaczej dalej mielibyśmy ciuciubabkę, gdzie Rosja mąci i podgryza inne kraje bez żadnych konsekwencji.
  • Odpowiedz