Aktywne Wpisy
PanNieznanypl +49
Idąc do biura niestety zawsze mijam palarnie, na niej stoja zawodnicy z #kolchoz typowe sebki i panie lekkich obyczajów albo janusze, zawsze gdy ich mine słyszę za plecami jak mnie obgadują XD biurowy znowu w koszuli stanołby na produkcji by zobaczył XD inteligencja nie idzie w parze z wykształceniem, ale człowiek co jednak skończył te studia umie się zachować
#pracbaza #praca #korposwiat #korpo
#pracbaza #praca #korposwiat #korpo
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej. Jestem w związku z dziewczyną prawie dziewięć miesięcy i szczerze? Strasznie jest dla mnie ten związek wyniszczający. Kocham ją bardzo, widzę, że ona mnie też, ale jest jeden mankament. Zabrania mi bardzo dużo. Wczoraj miałem awanturę o to, że powiedziałem jej, że chcę zacząć znów chodzić na siłownię, a ona na to, że "nie godzę się na to, abyś chodził na siłownię". Zapytałem dlaczego, pokrętnie usłyszałem oczywiście, że
Hej. Jestem w związku z dziewczyną prawie dziewięć miesięcy i szczerze? Strasznie jest dla mnie ten związek wyniszczający. Kocham ją bardzo, widzę, że ona mnie też, ale jest jeden mankament. Zabrania mi bardzo dużo. Wczoraj miałem awanturę o to, że powiedziałem jej, że chcę zacząć znów chodzić na siłownię, a ona na to, że "nie godzę się na to, abyś chodził na siłownię". Zapytałem dlaczego, pokrętnie usłyszałem oczywiście, że
Wychodzi 24 tys zł miesięcznie będąc na pełnym etacie
#medycyna #pracbaza #zarobki #lekarz
Wiem że boli, bo w tym wypadku Twoje zarobki i prestiż zawodu by spadły, ale taka jest bolesna prawda. Możesz to wypierać, ale prawdy to nir zmieni. ¯\_(ツ)_/¯ Przydałoby się też zaorać medycynę pracy, bo to jest po prostu maszynka do robienia pieniędzy.
I nie mówmy, że jak zwiększymy ilość miejsc na speckach i medycynie to poziom spadnie, bo nigdy nie był zbyt wysoki. Moim zdaniem proporcje 10% pasjonatów, 20%
@WolfWoof: Dlatego rodzice/bliska rodzina większości lekarzy w Polsce też są lekarzami. Tak #!$%@? robota, że w ten sposób karzą swoje dzieci.
@LewCyzud: Ja nie dokonałem w życiu #!$%@? wyborów i nie przychodzę do pracy jak do więzienia.
Jaja sobie robisz? Większość młodych lekarzy to pewnie pochodzi z lekarskich rodzin xd
@dr_Batman: Po paru latach w zawodzie już nie powinnaś wierzyc w takie bajki. Beka z waszej cierpiętniczej postawy i strajków generalnie. Nie zarabiacie zle, nawet na początku. To ze porównujecie się ze swoimi rodzicami, którzy dodatkowo dbają żeby młodzi w zawodzie mieli przeje.ne „trochę” zaburza percepcję ;]
IT here, tez nie wiem jak ludzie żyją za 4k netto ale wiem ze żyją ;P
Ja widziałem kto to jest już po "Pracujesz jak kasjerka w Lidlu". Bawi mnie to płakanie na pracę kontraktową, kiedy dużo ludzi pracuje tak zarówno w pracy biurowej (b2b), czy w typowym "blue collar" - sektor oil&gas, piloci czy inni pracownicy overseas.
Sam pracuję jako marynarz, 12h dziennie po 30 dni w miesiącu, nie jest to lekkie, ale dlatego kontrakty trwają 4-8 tygodni, a drugie tyle odpoczywam. Pensja jest wysoka,
A recepty to tez kolejna sprawa, ja raz na jakis czas musze zarzucić tribux, teraz biore od lekarza recepte aby móc zakupić 200mg, bo w aptece bez recepty jest dostępny tylko dwa razy droższy 100mg xD
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
Zarabiam w IT duzo wiecej niz 150 zl/h. Zapraszam do zadawania pytan.
"Gdyby lekarze rodzinni szybciej i lepiej diagnozowali choroby na WCZESNYM etapie, nie trzeba było by wydawać ogromnych ilości pieniędzy na leczenie ciężkich powikłań chorób."
Czyli nasi wyspecjalizowani lekarze rodzinni nie radzą sobie z tym diagnozowaniem?
I widzę że bardzo kłuje obrażanie potężnej specjalizacji lekarza rodzinnego, bo aż dwa razy podkreśliłeś mój brak wiedzy na temat systemu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@LewCyzud:
A gdzie życie prywatne
Komentarz usunięty przez autora
Myślisz że ktoś się przyznał do błędu? Kłamali w żywe oczy że