Aktywne Wpisy
KsiezniczkaDunia +90
Demonstracja antynatalistyczna się odbyła! Pozdrawiam. NIE GRAJ W RULETKĘ CZYIMŚ ŻYCIEM!
#antynatalizm
#antynatalizm
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak zachować się i potraktować ultimatum dziewczyny "albo zaręczyny, rezerwacja sali weselnej i zaliczka na wesele do końca roku albo się rozstajemy"? Oboje jesteśmy lvl 32, razem od 4 lat. Mieszkamy wspólnie od 3 lat. Od roku ona mnie ciśnie na dziecko, aby scementować nasz związek, ale ostatnio dołożyła kolejne warunki, o których wyżej napisałem. Ona uważa, że dzięki temu wejdziemy na nowy poziom związku, uratujemy go -
Jak zachować się i potraktować ultimatum dziewczyny "albo zaręczyny, rezerwacja sali weselnej i zaliczka na wesele do końca roku albo się rozstajemy"? Oboje jesteśmy lvl 32, razem od 4 lat. Mieszkamy wspólnie od 3 lat. Od roku ona mnie ciśnie na dziecko, aby scementować nasz związek, ale ostatnio dołożyła kolejne warunki, o których wyżej napisałem. Ona uważa, że dzięki temu wejdziemy na nowy poziom związku, uratujemy go -
Wychodzi 24 tys zł miesięcznie będąc na pełnym etacie
#medycyna #pracbaza #zarobki #lekarz
Żyćko... ech
Ogólnie zarobki po odliczeniu ZUSu, podatku, braku urlopu d--y nie urywają.
Ale wiecie że winni tej sytuacji są lekarze i państwo? Skończmy robić z lekarza rodzinnego jakaś elitarną pozycję, która wymaga specjalizacji i nie wiadomo jakich zarobków - jego rolą jest odsianie _przeziębienia od gruźlicy" i przekazanie potrzebujących pacjentów specjaliście. Moim zdaniem powinno być więcej miejsc na studiach i brak specjalizacji. Natomiast korzystne dla lekarzy jest wąskie gardło systemu, które ogranicza podaż lekarzy, zwiększając