Aktywne Wpisy

#primemma jufko jufko jufko, jak się podoba przygoda we ff? Zadowolony jesteś w ktora stronę to poszło? Teraz już trochę nie masz wyboru, żeby się z tego wycofać i musisz zacisnąć zeby I brnąć do przodu, próbując utrzymać się na powierzchni xD
Czekaj, przed ff byłeś... ojcem, mężem i angażowałeś się politycznie/społecznie (pominmy wszyscy sama politykę, chodzi o zaangażowanie w sprawy ważne na codzień) więc no, porządny gosc możnaby powiedzieć. Teraz?
Płacisz
Czekaj, przed ff byłeś... ojcem, mężem i angażowałeś się politycznie/społecznie (pominmy wszyscy sama politykę, chodzi o zaangażowanie w sprawy ważne na codzień) więc no, porządny gosc możnaby powiedzieć. Teraz?
Płacisz
źródło: scaled_1000004371
Pobierz
Ej śpicie se?

Mnóstwo odwołanych pociągów, opóźnienia liczone w dziesiątkach godzin, zerwane sieci trakcyjnej na wielu liniach. Nadodrzanka już od kilku dni ma problem z przepustowością ze względu na ciągłe uszkodzenia sieci, na Piłę nie jest lepiej, w kierunku Wrocławia nawet kilka dni temu linię blokowało powalone drzewo, mimo że mogłoby się wydawać, iż nie ma na to szans. Takie dni frustrują.
Gdy wszystko jest OK ekoidioci będą krzyczeli, żeby drzew nie wycinać bo coś tam coś tam (patrz Wwa Zachodnia)... Jednak gdy dochodzi do takich sytuacji, a to drzewa blokują i niszczą infrastrukturę zadaję sobie pytanie "kto daje się terroryzować w sprawie kilku drzew w przypadku kolosalnych kosztów naprawy po takich wichurach?".
Oczywiście PLK też ma w dupie utrzymanie linii w takim stanie, aby drzewa nie zagrażały sieci, ale to już inna bajka. (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Trzymajcie się tam dziś i jak możecie to odpuścicie podróż pociągiem albo chociaż sprawdźcie odpowiednio wcześnie czy jest sens jechać dana trasą lub do konkretnej stacji. Jak? Wejdźcie na https://infopasazer.intercity.pl, wpiszcie stacje docelową i jeśli jakieś pociągi w jej kierunku są opóźnione sprawdźcie, czy jadą wybrana przez Was trasą i jak duże to opóźnienie jest, na którym odcinku itp. (づ•﹏•)づ
-----/-----/-----/-----
Dziś miałem jechać 38192 do Szczecina Głównego. Pociąg w Poznaniu rozwiązany, przez noc jakieś dziwne akcje się podziały, ludzie przesadzeni do innego składu pojechali dalej, a ja... Mam jechać pociąg prowadząc puste wagony do Szczecina.
Planowy wyjazd 5:20, mamy 7:50 i dopiero coś zaczyna się dziać w mojej sprawie :/
Trzymajcie się tam.
#atencyjnymaszynista #kolej #pkp #intercity #pociagi #100twarzykolejarzy
źródło: comment_1645339939MvcOtP6YcdJS3iVUfeRZAW.jpg
PobierzJakby teraz wyszła informacja, że PLK ma do uporządkowania teren wokół torów na kilku liniach na dystansie np. 1000 km, a do wycięcia w sumie jest kilka tys. ha lasu to dopiero byłby kwik.
A wracając do drzew, tyś chyba nie widział ostrzeżeń z lk94 sprzed bodaj roku albo dwóch lat. Nie żebym bronił PLKi bo też jestem zdania, że:
Ale i tak sporo drzew w moim zakładzie powycinali czy to w związku z modernizacjami czy ze względu na odległość od
Poza tym nie wybielam tu nikogo. Podałem przykład Warszawy gdzie aktywiści darli p---e a PLK robi co trzeba, a są przykłady zaniedbanych linii
@sins: xD nie pierwszy raz jadę próżny. Tragedia (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Dzieje się niby na plus ale w ramach modernizacji a nie zwykłego utrzymania¯\_(ツ)_/¯
@piotrlionel: a gdzie tutaj wiem
@Kardamon_Mielony: o dziwo ja problemów większych z nią nie mam.(╭☞σ ͜ʖσ