Wpis z mikrobloga

@KwasowyProktolog10kJava: Sam nie używałem ale słyszałem opinie. Jeśli masz sporo logiki po stronie klienta to warto. Do zwykłych CRUDów jest to generalnie bez sensu.

Pisanie SwiftUI w Kotlinie to mrzonka, SwiftUI sam w sobie jest zabugowanym wrapperem na UIKit, do tego widoki są strukturami (często generycznymi).
  • Odpowiedz
@KwasowyProktolog10kJava: były na początku przez praktycznie brak dokumentacji oraz brak czegokolwiek w internecie. Ogólnie fajna sprawa jako tworzenie całej logiki do android i ios mam na myśli bazy + view modele state itd. to spokojnie jest w kmm strona UI jest natywna. Problemy głownie były z wątkami dlatego od wersji 1.6.0 jest wrzucony exerimental native garbage collector, ale to temat na dłuższą sprawe. Ogolnie mogę polecić i to jedyna rzecz,
  • Odpowiedz
@IronHeisenberg1939: kmm w aktualnej chwili to jedynie android + ios tak naprawdę. Jeżeli chodzi o kmm z js czy kmm związanym z desktopem to warto popatrzeć jak to wygląda ale to się zmieni dość istotnie. Ogólnie wiedzy na ten temat jest dość mało wiec sporo sami wymyślamy + oficjalna dokumentacja i grzebanie wewnątrz kodu biblioteki kmm.
  • Odpowiedz