Aktywne Wpisy
p0melo +22
#redpill #blackpill #zwiazki #tinder
Ograniczone polczysko, ulana grubaska z wyglądem 5.5/10 z wywalonym ego w kosmos wymaga od faceta prawa jazdy. Ty gruba kulo nie musisz martwić się kto cię do porodu zawiezie, ty powinnaś się najpierw zastanowić kto taka kulę tłuczu by chciał. Wypowiada się manierą polki, okropny skrzeczący głos, gruba kula po 30 ma wymagania. Ochydna ropuch grubaska.
Ona jest atrakcyjna? Po
Ograniczone polczysko, ulana grubaska z wyglądem 5.5/10 z wywalonym ego w kosmos wymaga od faceta prawa jazdy. Ty gruba kulo nie musisz martwić się kto cię do porodu zawiezie, ty powinnaś się najpierw zastanowić kto taka kulę tłuczu by chciał. Wypowiada się manierą polki, okropny skrzeczący głos, gruba kula po 30 ma wymagania. Ochydna ropuch grubaska.
Ona jest atrakcyjna? Po

wfyokyga +203
Giga Super MegaZord R------------r
źródło: temp_file8737590993392252290
Pobierz

#python #programowanie
źródło: comment_1644823044vY7IJsGYbGjAkcIwZCzNXb.jpg
Pobierzapple: AppleFruit = fruit_factory()
Nie jest to wymagane ale przy przykladzie jw ratuje zycie
PS. Ofert jest sporo, niestety, głównie w krypto. I te, które są, są kosmicznie płatne.
Bardzo powierzchowna znajomość haskella rozszerzyła moje umiejętności o wiele bardziej, niż nauka kolejnego języka imperatywnego. Podobnie było z prologiem, ten język poszerzył horyzont myślenia (głównie o tym, że już więcej nie chcę prologa :D).
Rust z kolei uczy myśleć o czasie życia obiektów. Niby ten koncept jest w każdym języku, szczególnie bez gc (w sensie jak nie ma gc, to trzeba teoretycznie mieć
Ale na mój gust, to dość kręta droga na początek. Jeśli nie ma gotowego wrappera, to trochę tak, jak z wywoływaniem kodu c z c# - w c# piszesz w świecie z gc, a gdy skaczesz do natywnego, to gc nie ma albo wręcz przeszkadza i trzeba delikatnie się obchodzić z wszelkimi alokacjami. W ruście jest
Co do "niszowości" to zależy od tego jak definiujesz niszowość języka.
Nie tylko ale az. Python jest dynamicznie typowany wiec z definicji typy statyczne nie beda
https://docs.python.org/3/library/typing.html
@mapache: chyba masz mylne pojęcie o ruście... Dopóki nie mówisz o czymś bardzo specyficznym, skrojonym bardzo pod twoje potrzeby, to jest bardzo mała szansa, że będziesz musiał pisać od zera.
Gorzej jest faktycznie z ofertami pracy, ale nie aż tak dramatycznie. Jak lubisz krypto, wybór masz olbrzymi. Jak nie lubisz, to wciąż jest kilka kilka
od luxoftu nawet miałem ostatnio oferte ale nie słyszałem o nich dobrej opinii
@mapache: Już od dawna można https://docs.python.org/3/library/typing.html
No i moc Pythona to tak naprawdę biblioteki, przykładowo takie jak Numpy i Sympy.
A co do Rusta, to trzeba pokochać ten język, używać go z pasji, bo inaczej za
Silne typy statyczne. Niesamowicie dobre wsparcie dla programowania funkcyjnego. Zasuwa to na jvm. Możesz pisać proste skrypty i olbrzymie systemy. No i możesz wołać paczki Pythona, Javy i co tam potrzebujesz.
Ale Python też jest sztos!