Aktywne Wpisy
mirko_anonim +118
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pracuję w dużym korpo. Przywykłem już do najróżniejszych wynalazków typu inkluzywna toaleta dla ludzi o innej płci, promowania tzw. diversity poprzez sponsorowanie różnego rodzaju akcji z tym powiązanych, osobne programy promujące kobiety, czy mniejszości rasowe, ale to co się ostatnio dzieje bulwersuje mnie na tyle, że proszę Was droga społeczności o pomoc.
Kiedy byłem poproszony aby uzupełnić 'dobrowolnie' swoją orientację seksualną w Workdayu (narzędzie pracownicze dla kadr), siedziałem cicho
Pracuję w dużym korpo. Przywykłem już do najróżniejszych wynalazków typu inkluzywna toaleta dla ludzi o innej płci, promowania tzw. diversity poprzez sponsorowanie różnego rodzaju akcji z tym powiązanych, osobne programy promujące kobiety, czy mniejszości rasowe, ale to co się ostatnio dzieje bulwersuje mnie na tyle, że proszę Was droga społeczności o pomoc.
Kiedy byłem poproszony aby uzupełnić 'dobrowolnie' swoją orientację seksualną w Workdayu (narzędzie pracownicze dla kadr), siedziałem cicho
MarnaImitacjaTuwima +171
Z cyklu "polskie piekiełko gdzie niewolniku pamietaj gdzie twoje miejsce" ( ͡º ͜ʖ͡º):
#edukacja #szkolastandard #polska
#edukacja #szkolastandard #polska
Poziom chamstwa z jakim się spotkałem ze strony wszystkich stolarzy, hydraulików, elektryków, którzy na każde pytanie reagowali jak kot srający na pustyni zapamiętam sobie na lata.
Skończy się kasa z tanich kredytów to skończy się wybrzydzanie.
#nieruchomosci #budujzwykopem
Coraz mniej ludzi chce (czy potrafi) robić coś fizycznie stąd koszt takiej pracy będzie rósł.
Co do chamstwa. To cóż, ja miałem doświadczenie z dwiema ekipami i w żadnej go nie spotkałem. Gdy nie szukasz najtaniej i najszybciej a dobrych z polecenia to nie ma takich kwiatków.
Tylko u takich terminy się
„No przecież se powiesicie lampe”
Albo coś w tym stylu.
Jak się okazało ze zięć „siedząc” zarabia w jeden dzień tyle co jego emerytura to nagle
„No facet nie musi się na wszustkim znać”
Jak masz #!$%@? 3 działające biznesy, czas to pieniądz i w godzinę zarabiasz tle ile ktoś w dzień to nie, nie jest „wygodnie” zrobić coś samemu.
Ja #!$%@? nawet
@PfefferWerfer: A na koniec Ci mówi, że wystawi tę fakturę, ale musi VAT doliczyć xD
No #!$%@? oni wszyscy spod jednej kreski są. Mechanicy i budowlańcy.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
A realizatorzy tych usług są tacy sami jak 20+ lat temu. Czyli większość skończyła ledwo podstawówkę i z trudem posługuje się swoim ojczystym językiem, o obcych nie wspominając. No umieją robić wykończeniówkę - ale kuźwa komunikacja z nimi jest często na poziomie
Ale jeśli chodzi o kulturecto nie mam złych doświadczeń.
To przecież Wykop by się zesrał. A tak, po "robolach" można.
.
@Iskaryota a czym ty się zajmujesz? Chyba normalną sytuacją jest, że kiedy szukasz sprawdzonego specjalisty to zawsze się czeka w kolejce? Osoby które chcą zrobić szybko i tanio trafia na osoby które robią szybko i tanio. Tu nie ma żadnej logiki, nawet nie trzeba mieć 13 lat, żeby