Wpis z mikrobloga

Elonek dalej płacze że ludzie nie chcą mu niewolników płodzić. Naprawdę zabawne są już te płacze bogaczy i polityków o demografię. Przecież to oczywiste że oni mają w dupie jakąś tam cywilizację, chodzi im wyłącznie o kolejnych podatników oraz roboli do zasuwania w przedsiebiorstwach które przejmą ich dzieci.

A nawet jeśli zależy im na tej cywilizacji to dlaczego mi ma zależeć. Jeżeli ceny nieruchomości odjechały już normalnemu człowiekowi, za rogiem czai się wprowadzenie totalnego zamordyzmu i segregacji sanitarnej, inflacja zjada moje oszczędności jak szarańcza, coraz ciężej nawet o zakup samochodu itd. to po jaką cholerę ma mi zależeć na przetrwaniu cywilizacji? Mam sprowadzić na ten świat kolejne 3 osoby tylko po to żeby liczba roboli się zgadzała? Nie dziękuję.

Ostatnio miałem też sprzeczkę z kolegą który twierdzi że OBOWIĄZKIEM każdego jest spłodzenie minimum dwójki dzieci. Według mnie obowiązkowe minimum wynosi 0.

https://www.wykop.pl/link/6429319/elon-musk-twierdzi-ze-ludzi-jest-za-malo-rozmnazajcie-sie/

#antynatalizm #takaprawda #demografia #bekazpisu #bekazpodludzi #elonmusk #gospodarka #ekonomia
#kapitalizm
marcinpodlas8 - Elonek dalej płacze że ludzie nie chcą mu niewolników płodzić. Napraw...

źródło: comment_16406810306GsW4JDq5I0F6CeWr5eCkC.jpg

Pobierz
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 174
@marcinpodlas8 zawsze mnie to śmieszyło. Nie podzielę się majątkiem, będę unikać podatków, zrobię maksymalnie 2 dzieci, żeby majątek się nie rozpadł na wiele osób, ale ty robaku masz zrobić 5, które ma wyszkolić mi państwo do pracy w mojej firmie, a potem będą mieszkać w jednym z moich mieszkań na wynajem i kupować w moich sklepach.

A potem jest zdziwienie, bo młodzi s---------a za granicę i nie ma niewolników.
  • Odpowiedz
  • 22
@szpongiel Ale nie mówię o Elonie, tylko o pewnym trendzie. Nie znam chyba żadnego bardziej majętnego człowieka, który by miał więcej niż 3ke, a większość ma jedno-dwa.

Niczego ich historia nie nauczyła.

I nie mówię tutaj o programistach 15k tylko o ludziach, którzy zarabiają po 100k+.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@marcinpodlas8: dzieci które się teraz urodzą za 20 lat najwcześniej trafią na rynek pracy, przez ten czas automatyzacja w firmie muska będzie 10 kroków do przodu, a tych wykształconych dobrze zarabiających których musk potrzebuje, trudno nazwać niewolnikami
  • Odpowiedz
@marcinpodlas8: polityk / celebryta / biznesmen mówi, że ziemia jest przeludniona i powinno się rodzić mniej dzieci - REEEEEEEEE

polityk / celebryta / biznesmen mówi, że trzeba się rozmnażać - REEEEEEEEE

internetowi nie dogodzi

• Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 18
@dzek: był kiedyś taki żydowski kawał, a w zasadzie przypowieść, szedł on mniej więcej tak:

był sobie dziadek i wnuczek. Pewnego razu wnuczek pyta dziadka: "Dziadku, jak zrobić, aby wszyscy byli zadowoleni?" w odpowiedzi na to dziadek wziął wnuczka za rękę, swojego osiołka na sznurek i wyszedł na spacer. Na początku obaj szli i prowadzili osiołka na sznurku - przechodnie komentowali: "patrzcie, jacy głupi - mają osiołka a nie jadą".
  • Odpowiedz
@Samedi: yep, znam to w formie mema z facetem, babą no i osłem, ale to jeden z ważniejszych obrazków jakie widziałem w necie, w sensie, że warto żeby internauci (co za archaiczne słowo!) mieli go w głowie
  • Odpowiedz