Wpis z mikrobloga

Od dziś otwarte bramki na A4, od razu widać. Nie polecam apki e-toll która niemiłosiernie zżera zasoby i potrafi się zawiesić w niespodziewanym momencie. Zamiast tego można korzystać z Autopay (geofencing), E-toll bilet lub Orlen Pay, który także umożliwlia zakup e-biletu.

Z tego co wyczytałem to jak komuś się zapomni to jeśli w ciągu 3 dni po przejeździe kupi e-bilet, to nie dostanie mandatu. Mandat to 500zł.

#ciekawostki #autostradypolska #wroclaw #motoryzacja #polska #autostrady
Pobierz
źródło: comment_1638345758pgvGhJN8BSK9OKtWmHLHCW.jpg
  • 121
@JC97: nie do końca rozumiem o co Ci chodzi pod pojęciem "mieszane".

Dodam jeszcze, że w momencie pobrania opłaty znajdowałem sie 70km od miejsca bramek i w ogole nie dostałem zapytania czy pobrać opłatę - tak to Twoim zdaniem powinno działać?
@festiwal_otwartego_parasola:

nie do końca rozumiem o co Ci chodzi pod pojęciem "mieszane".

Pobór opłat ręczny i automatyczny na tym samym pasie. Jeśli masz tablicę zarejestrowaną w AutoPay to bramka otwiera się z automatu, ściąga z konta. Jeśli nie to płacisz gotówką/kartą/biletem osobie z obsługi.

Dodam jeszcze, że w momencie pobrania opłaty znajdowałem sie 70km od miejsca bramek i w ogole nie dostałem zapytania czy pobrać opłatę - tak to Twoim zdaniem
@JC97:

Pobór opłat ręczny i automatyczny na tym samym pasie. Takie bramki też są.

otóż na bramkach o ktorych mowie - krakow-katowice takowych bramek nie ma, zreszta nawet jakby były to nie ma żadnego znaczenia, bo konsultant autopay poinformował mnie, że "klasycznie" ten przejazd nie zostal opłacony. Czyli o tym sie dowiedział, ale drugiej wpłaty już nie znalazł ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tak, dzięki temu nikt nie
otóż na bramkach o ktorych mowie - krakow-katowice takowych bramek nie ma

@festiwal_otwartego_parasola: Na szęście A4 sam jeżdżę, więc mi nie wmówisz. Na ich stronie możesz sobie zobaczyć jak wygląda rozkład bramek: https://www.autostrada-a4.com.pl/pl/oplaty/odczyt-tablic-rejestracyjnych-videotolling

świetnie, to wyobraź sobie, że np. w różnych państwowych systemach winiet elektronicznych zwracają one info, że jakiś numer rej jest już opłacony i nie jesteś Ty ani nikt inny narażony na podwójna opłatę. Tak samo w polsce te
@festiwal_otwartego_parasola: Z FAQ AutoPay:

Czy kilka osób może mieć dodany ten sam samochód?

Nie. Wprowadzenie numeru rejestracyjnego samochodu w systemie uniemożliwi wprowadzenie go ponownie na innym urządzeniu z aplikacją lub za pośrednictwem serwisu internetowego Autopay.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dzoli: @bitcoholic: a skycash dalej można? Bo wczesniej to trzeba było do szlabanu, zeby zeskanował rejestrację, czy teraz tak szybko złapie jak jest swobodny przejazd?