Wpis z mikrobloga

@koral A czy każde dziecko albo nastolatka jest porąbana w porównaniu z dorosłym? Każda młoda dorosła osoba jest porąbana w porównaniu do emeryta?
Słyszałeś o czymś takim jak dojrzewanie i rozwój?
Porąbany to jest ktoś, kto nie ma za sobą żadnych zmian psychicznych, a nie ktoś, kto się normalnie rozwija.
@Bukaj16: 18-latka, szczególnie niedoświadczona, jest mega łatwa do zmanipulowania. Wiem, bo sama taka byłam, i też się zdarzyło, że starszy facet mnie skrzywdził. I nawet wtedy nie miałam nad tym głębszych refleksji, ot stało się, może to ja byłam zbyt naiwna? Ale potem była sytuacja, że spotykałam się z młodszym facetem i zdałam sobie sprawę, jak taka osoba jest bardzo wrażliwa i ufna. Że gram w grę z kimś, kto nie
Jest taka fajna zasada, która w sumie w życiu się sprawdza. X/2 + 7. Partner powinien mieć maksymalnie tyle lat, żeby to działało na wielu różnych poziomach. Czyli przy 20 latach jest to rozstrzał od 17 do 26, przy 30 - od 22 do 46. Cokolwiek poza tymi widełkami jest... trudne. Nie ma problemu w związku 25+30, ale 15+20 to już nadużycie. Tak samo 29 z 40 to nie problem, ale 18+29