Wpis z mikrobloga

Tak z czystej ciekawości, czy uważacie, że dziewczyna w swojej wczesnej dorosłości, czyli 18-21 powinna nie być aktywna seksualnie? W szczycie swojej młodości?

@GhostTrick: W szczycie swojej młodości, z punktu widzenia kogo? Czy kobieta jest jakimś przedmiotem, który trzeba szybko wykorzystać, bo potem się przeterminuje?

Ja w wieku o którym piszesz nie byłam aktywna seksualnie, bo chodziłam do szkoły, a potem uczyłam się na studiach, zwyczajnie nie miałam czasu na randkowanie
@Peeleejin: Przypomnę ze jeszcze do niedawna 18 letni chłopak nie mógł brać ślubu, bo według prawa był za młody.
Wiec jak podwyższać wiek praw wyborczych to raczej dla wszystkich. Ja w swojej wypowiedzi starałam się omijać podział na płcie, branie za męża przez 30 letnia kobietą 18 letniego chłopca też bym uznała za średnio moralne i mogące wpłynąć na jego rozwój emocjonalny.
No i wypełza z Wykopu jego typowa demografia, co widać tu po komentarzach. Fetyszyzowanie dziewictwa, dziecinności, nastoletniości - to jest objaw niedojrzałości zakrawającej o pedofilię.

@FieryLuke: Zaraz zaraz, to bycie dziewicą równa się z byciem dzieckiem? To rozumiem że ci wszyscy ruchacze którzy rozdziewiczają nastolatki to pedofile, tak? Lepiej żeby laska w wieku 18 lat dawała na prawo i lewo niż żeby dawała tylko mężowi, tak? xD
no tak, bo randkowanie w wieku 18 lat, to to samo co wzięcie ślubu w wieku 18 lat albo związek z 11 lat starszym facetem, w dodatku konfiarzem. xd weź myśl trochę

@CocoJamboolin:

Niewinna duszyczko, tinder nie służy "randkowania" a już na pewno nie wtedy kiedy do 18 latki podbija dwa tuziny napalonych samców

No ale #!$%@? się jest bardzo odpowiedzialne, w przeciwieństwie do brania ślubu, nie daj boże, będąc dziewicą
Niewinna duszyczko, tinder nie służy "randkowania" a już na pewno nie wtedy kiedy do 18 latki podbija dwa tuziny napalonych samców

@Phallusimpudicus: owszem, służy do randkowania, a randkowanie może polegać też na seksie, panie zdegenerowana duszyczko

No ale #!$%@? się jest bardzo odpowiedzialne, w przeciwieństwie do brania ślubu, nie daj boże, będąc dziewicą

Pisząc "#!$%@?" masz na myśli uprawianie seksu? Następny ktosiek ma tu chyba niezdrowe podejście do cudzej seksualności. A
@caslin: mylisz się, jest to głównie podyktowane zazdrością, tym że 30 latka ma już ścianę. Dlatego największymi zwolennikami podwyższenia wieku przyzwolenia na seks są kobiety 25-35 letnie, bo taka 14-17 latka to dla nich konkurencja ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ta manipulacja wynika z tego, że młode laski często biorą starszych pewnych siebie gości, którym zależy tylko na seksie. Tak, też są tacy. Ale kobiety też są takie,
związek młodszej osoby z kimś starszym może mieć negatywny na rozwój emocjonalny i psychiczny tej młodszej. Związki, miłostki powinno się w takim młodym wieku przeżywać z rówieśnikami

@konopiapolska: A Wiesz, że każdy jest inny, ma różne potrzeby i cele? Może dla większości dziewczyn związek z kimś starszym nie jest i nie będzie dobry, ale dla 5-10% może być udaną sprawą. Bo takie mają oczekiwania i pragnienia.
@FieryLuke: z tego co czytałem to ona miała 16 lat a on 27 lat kiedy zaczęli się spotykać. Wiesz, ja uważam że ludzi powinno oceniać się po charakterze a nie tylko przez sam wiek. Chyba lepiej, żeby trafiła na 27 latka, który szczerze taką dziewczynę kocha i ma dobre intencje niż na jakiegoś 19 latka, który chce tylko się dobrze zabawić i potem dziewczynę rzuci i zabierze się za następną. Podejrzewam