Aktywne Wpisy

alkoholik000 +9

Zoyav +32
najbardziej mnie rozwalają te "ogródki" w blokach patodeweloperskich czyli kawałek trawnika wielkości twojej sypialni z widokiem na bloki naprzeciwko, leżysz sobie na leżaku na ogródku i wszyscy sąsiedzi z góry się na ciebie gapią z balkonu
brzmi jak świetna atrakcja 10/10
#patodeweloperka #mieszkania #nieruchomosci #budownictwo
brzmi jak świetna atrakcja 10/10
#patodeweloperka #mieszkania #nieruchomosci #budownictwo
źródło: IMG_1011
Pobierz

wyobrażacie sobie chłopa 40 lat i co on ma zrobić ze sobą? mieszkać ze studentami, żeby odłożyć 500zł miesięcznie?
imba niech sie uczy, bo rynek tak nie działa, że wszyscy będą zarabiać po 5k przy minimalnej 2,5k pln
#polska #zarobki #przegryw
Jeżdżę ciężarówką
No nie mowie, ze jest 0-1, no ale ile czyta sie nawet na wykopie historii przegrywow, ze nie ma znajomych dziewczyny i tragedia, bo wies, a i tak bedzie siedzial xD
Tak jak mowie, ja mialem szczescie do normalnych rodzicow + Warszawiak i rozumiem, ze wiekszosci sie tak nie trafilo, no ale w mniejszych osrodkach to faktycznie jest uj nie zycie i bym pewnie robil wszystko, by sie wyniesc
Tak wygląda realny świat, a nie twoje oczekiwania usług publicznych na poziomie komunizmu ale reszta ma być wolnorynkowa. Tak to nie działa.
w polsce 280 euro, czyli 50 ypłaty xD 610 - 280 = 330 euro zostaje na życie xD
a ceny jedzenia i ciuchów takie same xDDDD
@wypokk_: Jeszcze porównaj sobie np Somalię i Egipt albo Gruzję i Ukrainę
@wypokk_: Tak i wydajecie jeszcze zbyt mało, zbyt mało pis nas dojechał bo zajmujecie się pierdołami a nie realnymi problemami.
@wypokk_: tak jest to jak najbardziej normalne.
źródło: comment_1637138260lstrK4KjgXeqEFzwaNTv3w.jpg
Pobierz@wypokk_: że niby Polska? Nam bliżej do 3 niż 1.
Ja to się dziwie że mieszkamy tak blisko tej gospodarki, mamy legalny wjazd beż dokumentów a nadal niektórzy zarabiając 3k siedzą w tym chlewie. Ok rozumiem jakieś rodzinne sprawy ale reszty nie rozumiem.
@Anyper: bo jeżeli jesteś mądry to o wiele lepiej żyje się będąc ponadprzeciętnym w kraju nierówności niż będąc przeciętnym, gdzie różnice nie są tak duże. Jeżeli jestes z dolu drabiny to Niemcy są lepsze, to
@kaaban: Po paru latach mieszkania w Austrii doszłam do podobnych wniosków ( ͡° ʖ̯ ͡°)
No dlatego piszę że się dziwię. Tu gość zarabia 3,5 - 4k jeśli połowę płaci za kawalerke. Wiadomo że wolałbym mieć 12k w Polsce niż 3k euro w Niemczech jeśli robiłbym to samo. Ale nie zapominaj że w tym kraju miliony osób pracuje za 2-3k i często nie mają tak lekko.
Nie zmienia to faktu że w pl za 50% minimalnej to ty możesz mieć co najwyżej czynsz bez opłat bo jak wynajmowałem w pl kawalerkę to wychodziło 1500 PLN za całość a w DE wychodzi nieco ponad 500€ za całość xD.
W takim scenariuszu w DE wydaje się 40% a w PL 75%.
Z tym że w DE trzeba być