Aktywne Wpisy
KsiezniczkaDunia +62
Jestem bardzo podekscytowana by poinformować, że już jutro po raz pierwszy w Polsce będziemy głosić antynatalizm na ulicach Wrocławia! Wzorujemy się na aktywizmie międzynarodowej grupy Stop having kids.
#antynatalizm
#antynatalizm
dabi +370
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
wyobrażacie sobie chłopa 40 lat i co on ma zrobić ze sobą? mieszkać ze studentami, żeby odłożyć 500zł miesięcznie?
imba niech sie uczy, bo rynek tak nie działa, że wszyscy będą zarabiać po 5k przy minimalnej 2,5k pln
#polska #zarobki #przegryw
w polsce 280 euro, czyli 50% wypłaty xD 610 - 280 = 330 euro zostaje na życie xD
a ceny jedzenia i ciuchów takie same xDDDD
Z drugiej strony 500 za kawalerkę w Niemczech to raczej nie w dużym mieście, ani w dobrej okolicy średniego miasta.
xD
Ja to się dziwie że mieszkamy tak blisko tej gospodarki, mamy legalny wjazd beż dokumentów a nadal niektórzy zarabiając 3k siedzą w tym chlewie. Ok rozumiem jakieś rodzinne sprawy ale reszty nie rozumiem.
Ja to się dziwie, że mając takiego sąsiada, w ogóle dobre położenie nie możemy robić biznesów ile się da że wszystkimi tylko ciągle jakieś uprzedzenia itp
@wypokk_: Że niby Polskę masz na myśli? :'D
Profit ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ten kraj w ogóle jest nie do życia, nawet jak się zarabia około średniej. Dramat.
@wypokk_: wiem, c-----o i ciężko. postaraj się zrobić wszystko żeby więcej zarabiać
@Heady1991: A którym niby jest? Polska to porządny kraj, z c------m rządem i niskimi wypłatami, ale jednak wszystko jako tako działa (jak się zmieni rząd to będzie jeszcze lepiej) ale ani drugim ani trzecim światem nie jesteśmy.
Ale można też np porównać Polskę do 90% innych krajów świata i już w sumie jest normalnie xd