Wpis z mikrobloga

Wiele osób się pyta jak rozwinąć bohaterów w Diablo2, a wszystko to jest przecież w archiwum starej Tawernie RPG.
Pamiętam czasy jak jeszcze kupowałem CD-Action. Razem z CD-Action na płytce wydawane były MagZiny. Zbawienie dla osób, które nie posiadały wtedy internetu, a chciały coś poczytać o grach. Jednym z takich magazynów była Tawerna RPG. Taki magzin o grach RPG. Były tam krótkie historyjki, kłótnie o to która gra lepsza. A także poradniki do gier takich jak Baldurs Gate, a także Diablo 1 i 2. Tyle czasu minęło, a przez remastera Diabla 2 wszystko powróciło.
#diablo2resurrected #diablo2 #rpg #crpg
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Chrystus: Ale masz pełno innych poradników. Zresztą w D2:R jest o tyle dobrze, że raz na poziom można zresetować postać i nawet jeśli skopiemy builda jest możliwość poprawy.

Anyway, w Resurrected mogli jednak poprawić balans skilli, bo jest pełno takich (nawet z najwyższego poziomu), które nie nadają się do niczego. No i wiele buildów polecanych jest tak naprawdę niegrywalnych solo, bo przeciwnicy mają niewrażliwości.
  • Odpowiedz
@Chrystus: Dajcie znać czego potrzebujecie, a przerzucimy teksty z archiwum na stronę ;)
Dodam, że tekst o runach i słowach runicznych w Diablo 2 jest najczęściej odwiedzanym tekstem na stronie.
  • Odpowiedz
@BZL23: W sensie, jesteś jednym z redaktorów Tawerny RPG? Mnie osobiście to nie interesuje, bo swoje już pograłem.
Ale może inni byliby zainteresowani. Warto wtedy ogłosić to w Tawernie i zrobić jakiś wykop o tym.
  • Odpowiedz
@Chrystus: Ogłosić że jestem redaktorem? ;)
Nie sądzę, żeby wykop o Diablo 2 był potrzebny, ale przerzucenie tekstu z archiwum na stronę zawsze pozwoli zainteresowanym łatwiej wyszukać potrzebne informacje. Na wykopie można zwyczajnie linkować tekst pod pytaniami o - jak rozumiem - schematy rozwinięć postaci.
  • Odpowiedz
@BZL23: Ogłosić, że taka strona jeszcze istnieje. Ba... Jestem pewien, że większość użytkowników nawet nie słyszała o Tawernie. Ogłosić tylko, że na stronie pojawią się znowu poradniki na temat D2. W samej grze sporo się zmieniło, więc może ktoś chętny napisałby nowe poradniki.
  • Odpowiedz