Wpis z mikrobloga

Mirki, moj paszport byl wazny do 2019, za tydzien w srode mam wylot na malte, mialem tam leciec na dowod osobisty, ale niestety zostal zniszczony, zlozylem juz dzis wniosek o wydanie dowodu osobistego, ale pani w okienku poinformowala mnie, ze bedzie to trwac 2-3 tygodnie. Chcialem zlozyc dzis wniosek o paszport, ale pan w telefonie powiedzial mi, ze zeby zlozyc wniosek o paszport trzeba miec dowod, a moj niestety jest niewazny. Widzicie moze jakies wyjscie z tej sytuacji, ktore zagwarantuje mi, ze za tydzien w srode bede mogl leciec na malte?
#dowod #dowodosobisty #paszport #katowice #urzad
  • 217
@hubert-czuchra: hmm, mi babeczka przy okienku powiedziala, ze zaznaczy 'priorytet', pytanie, czy to jest tożsame z tym pojęciem 'trybu przyspieszonego', czy tryb przyspieszony to jeszcze jakiś większy priorytet? xD
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Uvmeneal: prosta sprawa, musisz się przedostać na Białoruś nielegalnie, pójść do ambasady polskiej i u konsula wyrobić paszport. Minus taki że będzie ważny 2-3tygodnie. Powodzenia na granicy. Islamiści cię poprowadzą. ;)
@Uvmeneal: Jest tylko jedno rozwiązanie w tej sytuacji: Nigdzie nie lecisz XD
Nawet jakby cię prywatnym odrzutowcem wzięli to na pierwszej kontroli masz odprawę powrotną na chatę, bo nie masz dokumentów. I jeszcze byś zabulił za całą operację. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Uvmeneal: Napisałam podanie i podałam pani w okienku, próbowała argumentować, że po co mi to, ale w takim wypadku trzeba mówić, że nie ona o tym decyduje tylko ktoś z biura wojewody.

Moje podanie brzmiało mniej więcej tak:

Zwracam się z prośbą o przyspieszone wydanie paszportu dla mnie, Imię i nazwisko z powodu stałego zamieszkania na terenie Niemiec. W Polsce przebywam tu data od do i zależy mi na odebraniu nowego
@Uvmeneal: rozmowa bezpośrednio z kierownikiem urzędu. Tylko mówisz, że nie jedziesz tam rekreacyjnie tylko wysyła cię firma. Kumpel dostał paszport w 5 dni (tylko on na prawdę leciał w celach służbowych)