Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Brydzo: @dobry_wykopek: przypuszczam, że Apple to jakoś u siebie zaimplementowało, żeby coś takiego się nie wydarzyło, ale on używa jakiejś appki która pewnie nie dostosowała się do nowego api lub dodawania nowych ikonek do menubara

@dzana: nie powinno to miec miejsca i tyle xd
  • Odpowiedz
@Brydzo: Czy ja dobrze rozumiem, że notch który miał być CHWILOWYM i PRZEJŚCIOWYM rozwiązaniem stosowanym w smartfonach, ludzie dali sobie już wcisnąć nawet do laptopów bo apple to rozwiązanie promuje? xD
  • Odpowiedz
Najbardziej przeszkadza to tym co mają laptopy za 2500zl czyli min. 4 razy tańsze niż Pro.

@prawdziwek: noi prawidłowo, jak sobie myślisz "mogłem wydać 4-5razy więcej na maka i mieć tego z-------o notcha" to śmiech sam ciśnie się na usta, natomiast bronią tego tylko fanoboje - bo oni wszystko biorą z połykiem
  • Odpowiedz
ludzie dali sobie już wcisnąć nawet do laptopów bo apple to rozwiązanie promuje? xD

@AntyBohater: W sensie Apple to promuje w laptopach, bo wtedy widać z jakiej firmy laptopem masz do czynienia XD Jakby niskiej jakości OS nie wystarczył, bo każdy może sobie ustawić Windowsa czy Linuksa na podobny wygląd
  • Odpowiedz
@Brydzo: a jak się ogląda coś na pełnym ekranie to tez tracisz ten kawałek? Zazwyczaj się tam nie dzieje akcja ale czasem są napisy.
A na printacreenie będziesz widział rzeczy których nie widzisz u siebie na ekranie?
  • Odpowiedz
A ja mam inne zdanie: oni nie stworzyli notch tylko zmniejszyli ramki. Nie wiem dlaczego ludzie z tego cisną.

W telefonach macie to samo. Później napewno zrobią Update do tego żeby nic tam za im nie było. 1MB kodu wystarczy.

¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Brydzo: a jak się ogląda coś na pełnym ekranie to tez tracisz ten kawałek? Zazwyczaj się tam nie dzieje akcja ale czasem są napisy.

A na printacreenie będziesz widział rzeczy których nie widzisz u siebie na ekranie?

@powiedz: Cofnęliśmy się w czasie czy co? Przecież odpowiedzi na te pytania są takie same jak wtedy, kiedy notche wchodziły do telefonów xD
  • Odpowiedz
@powiedz: Screenshot wychodzi bez dziury,
a na fullscreenie są dwie opcje
1) będzie "ukradziony" kawałek obrazu, dziura
2) softowo będzie zrobione tak, że system zostawi czarny pasek na całej szerokości ekranu
  • Odpowiedz
Nie przewidzisz wszystkich debilnych zachowań użytkowników (szczególnie pro userów którzy ewidentnie szukają dziury w całym) day 0. Producent apki wyda jutro patcha i problem rozwiązany. Przecież to nie wina apla że program innej firmy nie reaguje na notcha.

@KochanekAdmina: takie cos jak obsluga tego brzsensownego notcha powinno byc IMO natywnie zaimplementowane w systemie, a nie w kazdej apce oddzielnie.
  • Odpowiedz
@Kryspin013 ale w laptopach niestety nie dodali zaawansowanego faceid z iPhona. Mnie jeszcze zastanawia co się dzieje jak po prostu otworzymy okno na cały ekran. Czy ten menu bar już się nigdy nie chowa nawet na pełnym ekranie ?
  • Odpowiedz
I tak jest, ale apka musi być targetowana na ten system.

@Bratkello: dlaczego? I co to wlasciwie oznacza? Nie znam tego systemu, ale jest ponoc unixowy. Srodowisko graficzne tak jak implementunje jakies minimalizacje, przesuwanie okien, czy w innych systemach jakies efekty mozna, doonstalowac, tak tu powinno zawijac pasek wokol notcha. Porownałbym to do sytuacji dwoma ekranami. Epke mozesz przszunac z jednefo na drugi lub ustawic po środku. Dlaczego tu trzeba
  • Odpowiedz