Zawsze chciałem dodać taki wpis xD. Bynajmniej nie chodzi o pieniądze, źle się dzieje to uciekam. Będzie kwik bo nikt się nie spodziewał, nagle rozwali im się system pracy xDm wiadomo, że nie ma ludzi niezastąpionych, ale po prostu przez miesiąc, dwa może trzy będą mieli takie eldorado, że szok.
Dlaczego to robię? Uważam, że przez rok swoje w firmę wsadziłem, dobrze wykonywałem swoją pracę, ale przyszły zmiany i zrobił się syf. Jednego się nauczyłem prócz doświadczenia. Nie rób w robocie niczego od siebie, niczego poza tym do masz w umowie, nie szukaj "docenienia" bo kazdy ma to w dupie.
Trochę się cykam, trochę się cieszę. Będzie kwik, milion pytań, rozmowy, przekonywanie, im się system na miesiąc załamie xD
@Margot_Michal0: młody jestem i musiałem się tego dam nauczyć, no dlatego też się zwalniam. Pozmieniało się mega i nagle mam 1.5 stanowiska(?), coś co zostało mi obiecane/zagwarantowane podpisując umowie właśnie mi odbierają
@Yooshi: będzie :D bo nikt nie ogarnia mojego stanowiska i muszą rozdzielić obowiązki. Inaczej. Jakby był stary kierownik to nie byłoby kwiku bo chłop miał łeb na karku, ale obecna "władza" się zesra. Tego też odchodzę. Będzie ciekawie :D
@PISowski_inwestor: dokładnie, większość pracodawców nie pokaże że sobie nie poradzą, będą udawać że tak naprawdę były pracownik nic nie robił i nic nie potrafił i dobrze że składa wypowiedzenie.
@porterhouse: żadnego kwiku nie będzie, dadzą sobie radę bardziej niż Ci się wydaje. Plus za zmianę pracy na lepsze ;)
@Yooshi: Czasem jest kwiiik, czasem są telefony by się wracało do nich. Czasem jest od razu konkretna podwyżka. Nie wiem skąd się wzięło to parterowanie jakby wszyscy pracownicy byli identyczni.
Nie rób w robocie niczego od siebie, niczego poza tym do masz w umowie, nie szukaj "docenienia" bo kazdy ma to w dupie.
@porterhouse: nie potwierdzam. Nie daj się wykorzystywać, to tak. Ale z umiarem warto i w odpowiednim miejscu, warto dać coś więcej od siebie. Przekonałem się o tym wiele razy.
Dlaczego to robię? Uważam, że przez rok swoje w firmę wsadziłem, dobrze wykonywałem swoją pracę, ale przyszły zmiany i zrobił się syf. Jednego się nauczyłem prócz doświadczenia. Nie rób w robocie niczego od siebie, niczego poza tym do masz w umowie, nie szukaj "docenienia" bo kazdy ma to w dupie.
Trochę się cykam, trochę się cieszę. Będzie kwik, milion pytań, rozmowy, przekonywanie, im się system na miesiąc załamie xD
#pracbaza
źródło: comment_1635138381lyEUSQtF6HTCWCUpvQImhX.jpg
Pobierz@porterhouse: potwierdzam i powodzenia.
@DominiCanes: dam xD
Mądrego to aż miło posłuchać :D
@Yooshi:
Czasem jest kwiiik, czasem są telefony by się wracało do nich. Czasem jest od razu konkretna podwyżka. Nie wiem skąd się wzięło to parterowanie jakby wszyscy pracownicy byli identyczni.
@Margot_Michal0: @DominiCanes: @porterhouse: ale premie i podwyżki to byście chcieli otrzymywać co? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@porterhouse: fun fact: wszystkie wykopki piszą identycznie( ͡º ͜ʖ͡º)
@porterhouse: nie potwierdzam. Nie daj się wykorzystywać, to tak. Ale z umiarem warto i w odpowiednim miejscu, warto dać coś więcej od siebie. Przekonałem się o tym wiele razy.