Aktywne Wpisy
Urynowyurynator +79
Tez zauważyliście jak Polska się zwija? Jaką przyszłość będą miały obecnie rodzone pokolenia czy też takie, które maja teraz kilka lat?
W mojej rodzinnej gminnej mieścinie gdzie kiedyś mieszkałem zamknięto największy zakład pracy, który dawał pracę kilkuset osobom. Wszyscy na bruk. Obok w większym mieście powiatowym również niedługo zamknie się zakład, który ma potężne długi. Kilkaset osób ma bruk.
I to się dzieje w całym kraju, zakłady, korpo, wszyscy zwalniają. Źle się
W mojej rodzinnej gminnej mieścinie gdzie kiedyś mieszkałem zamknięto największy zakład pracy, który dawał pracę kilkuset osobom. Wszyscy na bruk. Obok w większym mieście powiatowym również niedługo zamknie się zakład, który ma potężne długi. Kilkaset osób ma bruk.
I to się dzieje w całym kraju, zakłady, korpo, wszyscy zwalniają. Źle się

Jak sobie pomyślę że są ludzie którzy myśleli że home office będzie już na zawsze i kupili na kredyt dom 100km od wojewódzkiego to robi mi się zimno XD
#pracait #programowanie #praca #korposwiat #programista15k
#pracait #programowanie #praca #korposwiat #programista15k

![Kolejny przykład tego jak producenci utrudniają naprawę sprzętu AGD - [ENG]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/51cf8f734b3be5d7eb8ce95269a499f0b0ff360474efaf4f42dd361f8e42a10d,q80.jpg)

Dobra, rozprawmy się z tym tematem raz na zawsze: czy tester manualny POWINIEN do zgłoszenia dołączać logi (systemowe, nie przeglądarkowe), do których w równym stopniu ma dostęp także dev i może je sobie sam odnaleźć (po choćby odpowiednich namiarach godzinowych ze zgłoszenia).
Proszę o uzasadnienie zarówno jeśli się zgadzasz jak i gdy się nie zgadzasz z powyższym.
Druga rzecz, dev nie zawsze ma dostęp do tych samych logów. Jak błąd wystąpi np. podczas pracy na lokalnym środowisku testowym, to tylko tester ma dostęp do tych logów.
Sam fakt, że zadajesz takie pytania mówi, że raczej nie powinnaś się zajmować testowaniem.
Zastanawiam się czy to nie jest jednak trochę nadmierne ułatwianie roboty DEVowi, który ma taki sam, równy dostęp do logów, sam może do nich w równym stopniu zajrzeć. Co według Ciebie stanowi o przewadze zrobienia tego przez testera? On też musi się tam zalogować, wygrzebać, przekleić i pokazać. Mógłby w tym czasie zrobić kolejny
Napisałem wprost dlaczego tester ma obowiązek dostarczyć logi - ponieważ poszukiwanie logów nie jest zadaniem developera. Developer jest odpowiedzialny za rozwijanie nowych ficzerów, naprawę bugów, specyfikacje i dokumentację systemu. Jako tester