Aktywne Wpisy

supra107 +1
Naprawdę mnie zastanawia jaka pustka panuje w głowach ludzi którzy jeżdżą na jednym świetle i nie widzą z tym problemu. Odcinek drogi przez las, zero oświetlenia. Gdyby wysiadła mi jedna strona od razu bym to zauważył, a z naprzeciwka jedzie gościu bez lewego światła i dopiero przy wymijaniu widać że to nie jednoślad.
#samochody #motoryzacja
#samochody #motoryzacja
#rower
PODPOWIEDŹ DLA POCZĄTKUJĄCYCH.
Wczoraj jak jechałem zobaczyłem z oddali gościa który słabo pedałuje, potem się zatrzymuje i po chwili znów pedałuje jadąc z 10km/h potem znów się zatrzymuje i nie schodzi z roweru. I tak z dwa razy.
Zapytałem się go czy mu się rower zepsół (w razie czego zawsze mam wszystkie klucze i służę pomocą)
On odpowiedział że nie, że jedzie sobie rekreacyjnie.
Gdy wracałem 20minut później tą samą drogą gość przemieścił się
PODPOWIEDŹ DLA POCZĄTKUJĄCYCH.
Wczoraj jak jechałem zobaczyłem z oddali gościa który słabo pedałuje, potem się zatrzymuje i po chwili znów pedałuje jadąc z 10km/h potem znów się zatrzymuje i nie schodzi z roweru. I tak z dwa razy.
Zapytałem się go czy mu się rower zepsół (w razie czego zawsze mam wszystkie klucze i służę pomocą)
On odpowiedział że nie, że jedzie sobie rekreacyjnie.
Gdy wracałem 20minut później tą samą drogą gość przemieścił się

#programowanie #programista3k #aws #cloud #devops #sysadmin #sysops #humorinformatykow #humorobrazkowy #heheszki #programista15k
źródło: comment_1633501840Jc5TjATy1wmxQYycMWrsrq.jpg
Pobierzźródło: comment_16335022647Pb9dgRvUh1aak43vRVGt3.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@wellwellwell: Aurora tak ale RDS nie, tam chyba continuous backup trzeba włączyć - chociaż nawet jak nie masz continuous backup to domyślnie gdy usuwasz bazę RDS to AWS tworzy "final snapshot" z której możesz ją odtworzyć.
Ale oczywiście jest opcja "--skip-final-snapshot" którą zdolny hindus mógłby włączyć bo myśli że usuwa bazę testową albo bo coś nie działało bo nie podał "--final-db-snapshot-identifier" wyczytał w
Komentarz usunięty przez autora
@mag_zbc: Czyli zazwyczaj kilka godzin.
No Salman Ahmed masz przecież na screenie.
A nawet GDPR przecież daje rozsądne terminy na wymazanie danych
https://www.threatstack.com/blog/gdpr-what-is-the-right-to-erasure
miesięczny budżet utrzymania tego software'u to chyba 5$
I tak wiem, można się przed tym zabezpieczyć na różne sposoby (choćby nie logować się na pałę na produkcje z uprawnieniami administratora) ale dobre praktyki to jedno, a życie to życie :)
Często to też nie jest tak że coś