Aktywne Wpisy

yahoomlody +84
źródło: temp_file4322187448826232945
Pobierz
Medokin99 +120
#motoryzacja #honda
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to.
Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka.
O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o 6 budzi mnie policja
- dzień dobry, czy jest pan właścicielem hondy?
Jeżeli myśleliście że ostatnio mieliście nie farta to przeczytajcie to.
Wczoraj udało mi się zakupić mój pierwszy samochód, byłem wraz z właścicielem na stacji diagnostycznej, żadnej rdzy, żadnych wycieków, perełka.
O godzinie 19 wróciłem pod blok i zaparkowałem, poszedłem spać a o 6 budzi mnie policja
- dzień dobry, czy jest pan właścicielem hondy?
źródło: IMG_8733
Pobierz

#programowanie #programista3k #aws #cloud #devops #sysadmin #sysops #humorinformatykow #humorobrazkowy #heheszki #programista15k
źródło: comment_1633501840Jc5TjATy1wmxQYycMWrsrq.jpg
Pobierzźródło: comment_16335022647Pb9dgRvUh1aak43vRVGt3.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@wellwellwell: Aurora tak ale RDS nie, tam chyba continuous backup trzeba włączyć - chociaż nawet jak nie masz continuous backup to domyślnie gdy usuwasz bazę RDS to AWS tworzy "final snapshot" z której możesz ją odtworzyć.
Ale oczywiście jest opcja "--skip-final-snapshot" którą zdolny hindus mógłby włączyć bo myśli że usuwa bazę testową albo bo coś nie działało bo nie podał "--final-db-snapshot-identifier" wyczytał w
Komentarz usunięty przez autora
@mag_zbc: Czyli zazwyczaj kilka godzin.
No Salman Ahmed masz przecież na screenie.
A nawet GDPR przecież daje rozsądne terminy na wymazanie danych
https://www.threatstack.com/blog/gdpr-what-is-the-right-to-erasure
miesięczny budżet utrzymania tego software'u to chyba 5$
I tak wiem, można się przed tym zabezpieczyć na różne sposoby (choćby nie logować się na pałę na produkcje z uprawnieniami administratora) ale dobre praktyki to jedno, a życie to życie :)
Często to też nie jest tak że coś