¯_(ツ)_/¯ no tak, to zmniejsza prawdopodobieństwo ale nie wyklucza. Mógł nie być apostatą albo wyraził ostatnią wolę w jakiś sposób. Prywatna sprawa. Poza tym pogrzeb to raczej uroczystość rodziny.
tej @cecyl: ale @TenTypZez: ma racje xD A. Doba żadnego namaszczenie nie przyjmował. Usiadł odpocząć i odpłynął. Wiem, bo kuźwa znam osobę, która z nim wtedy wchodziła na szczyt. Żona miała w dupie jego postanowienia.
@jan_zwyklak: a nawet bardzo śmieszne brrrr - jak byłem po akt chrztu do apostazji, był tak striggerowany że od razu poleciał po kumpla wyższego stopniem ( ͡°͜ʖ͡°)
Trzeba być niepoważnym by "wypisywać się" z Kościoła Katolickiego.
@Szatan_Krol_Ciemnosci: najzabawniejsze jest to, że to nawet nie jest wypisanie się. Ale ludziom nie przetłumaczysz ze z KK nie da się formalnie wypisać.
No i najważniejsze. Po mojej śmierci nikt nie zrobi mi katolickiego pogrzebu.
@BlackFoo: nie mów hop - nie takie już "katolickie" pogrzeby widziałem, jak rodzina da księdzu kasę to odprawi ci pogrzeb po katolicku bez żadnych sprzeciwów. Pecunia non olet
@Szatan_Krol_Ciemnosci: Jak ksiądz jest normalny to apostazja nie jest jakimś wielkim problemem. U mnie to jeden bez problemu przysłał akt chrztu, drugi kręcił na wniosek z neta (wzór wzięłam, dane i powody były moje) i coś bredził o jakimś prawie kanonicznym, którego nie uznaję. Ostatecznie udało się bez większych problemów, a i teraz nie będzie gadania, żeby zostać chrzestną, wziąć ślub kościelny, czy ochrzcić dziecko. Przecież w urzędach też możesz
źródło: comment_1632305651IJrBQKdtzERdPiwwdYuuOl.jpg
Pobierztej @cecyl: ale @TenTypZez: ma racje xD A. Doba żadnego namaszczenie nie przyjmował. Usiadł odpocząć i odpłynął. Wiem, bo kuźwa znam osobę, która z nim wtedy wchodziła na szczyt. Żona miała w dupie jego postanowienia.
@BlackFoo:
No elo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Szatan_Krol_Ciemnosci: najzabawniejsze jest to, że to nawet nie jest wypisanie się. Ale ludziom nie przetłumaczysz ze z KK nie da się formalnie wypisać.
@BlackFoo: nie mów hop - nie takie już "katolickie" pogrzeby widziałem, jak rodzina da księdzu kasę to odprawi ci pogrzeb po katolicku bez żadnych sprzeciwów. Pecunia non olet
@eloar: skąd taki wniosek. Jak jedno wynika z drugiego? To egoistyczna postawa a nie ateistyczna. Tu chodzi o tych co żyją.
@rio574: Jest raczej proste obecnie. No chyba ze szukasz wiejskiej niewyksztalconej baby to tak
Komentarz usunięty przez moderatora
@BlackFoo: Będzie to wtedy bardzo istotne dla ciebie.