Wpis z mikrobloga

Statystyki? Jakie statystyki, o czym ty bredzisz?

@Szatan_Krol_Ciemnosci: mój ulubiony argument xD świetny tok myślenia, z pewnością jak dużo osób (które i tak przecież nic z KRK nie mają wspólnego) dokona apostazji to biskupi wyjdą i powiedzą "a sorry, już nie ma nas w Polsce 90% to się nie będziemy wtrącać" xD
  • Odpowiedz
- Nie będzie wówczas dyskusji "dlaczego nie ochrzcisz dzieci, no weź, co babcia powie". Nie tylko nie chcę, ale nie mogę.

- Nie będę się musiał tłumaczyć, dlaczego nie zostanę chrzestnym

@BlackFoo: no to jest imho słaby argument za apostazją (a warto ją zrobić dla siebie) - bo co, robisz apostazję żeby nie musieć powiedzieć "nie" babci czy ciotce?
  • Odpowiedz
Nie będzie wówczas dyskusji "dlaczego nie ochrzcisz dzieci, no weź, co babcia powie"

Nie będę się musiał tłumaczyć, dlaczego nie zostanę chrzestnym

@BlackFoo: a myślałeś żeby wyhodować jaja po prostu i odpowiedzieć zgodnie z prawdą, że nie bo nie wierzysz w Boga? Polecam
  • Odpowiedz
nie chcesz być częścią tego cyrku, a grasz w ich grę na ich zasadach?

@Szatan_Krol_Ciemnosci: Bardzo ciekawe spostrzeżenie, które aż się prosi o rozszerzenie na całość, nie tylko na kościół. Nie zgadzasz się z decyzjami rządu, a idziesz protestować w demonstracji zaakceptowanej przez rząd? Nie zgadzasz się z wyrokiem sądu, a składasz apelację od wyroku do sądu? Nie możesz się pogodzić z banem na wypoku, a zakładasz nowe konto na
  • Odpowiedz
@Szatan_Krol_Ciemnosci: pamiętam jak braciak zrobił apostazje, a potem jak nie ochrzcił dziecka, to babka prawie się nie zesrała i zawału nie dostała i było :

JAK TO TAK BEZ CHRZTU? TOĆ TO GRZECH BĘDZIE!! BĘDĘ SIĘ ZA NIEGO MODLIĆ

xDDDDD ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@jan_zwyklak: Ale w sumie niewierzący to powinien mieć w------e na to co się stanie z ciałem po śmierci. Takie przywiązanie do ciała które już nie będzie naszym ciałem bo nas już nie będzie nie ma sensu.
  • Odpowiedz
Znalezienie baby co nie będzie chciała ślubu kościelnego i nie będzie chciała ochrzcić bombelka graniczy z cudem xD

@rio574: teraz już nie, z każdym kolejnym rokiem jest coraz więcej.
Zresztą nie bez powodu Polska laicyzuje się najszybciej na świecie.
  • Odpowiedz
  • 17
@rio574
@fat_american_kid tu jestem... Ale już zajęta :P
nie zamierzam mieć dzieci, a nawet jeśli by się przytrafiło albo nie wiem... zmienię zdanie na 40stkę - to i tak nie zamierzam babrać ich w tym kościelnym syfie. Żadnego chrztu, komunii ani religii w szkole.
  • Odpowiedz
Otwarcie mówił w wywiadach, że nie wierzy w boga i do kościoła nie chodził.

@jan_zwyklak: Ale apostatą nie był, dlatego mógł mieć katolicki pogrzeb. Niestety, nieszanowanie woli zmarłego jest bardzo częste.
  • Odpowiedz
@jan_zwyklak: Ale w sumie niewierzący to powinien mieć w------e na to co się stanie z ciałem po śmierci. Takie przywiązanie do ciała które już nie będzie naszym ciałem bo nas już nie będzie nie ma sensu.

@RandyBobandy jako osoba niewierząca nie chcę, żeby nad moimi prochami stał ten plugawy krzyż i przekłamywał pamięć o mnie, sugerując, że żyłem zgodnie z katolickimi wartościami, którymi przez całe życie gardziłem.
  • Odpowiedz
Załóżmy, że jednak chcesz dokonać apostazji - po serii przepychanek z proboszczem skończysz z wpisem przy nazwisku w papierowej książce

@Szatan_Krol_Ciemnosci: niektórzy to robią właśnie po to, żeby zobaczyć klechę wijącego się i namawiającego do niewypisywania, straszącego piekłem, itp. czysta satysfakcja.
  • Odpowiedz