Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +68
Jak łykend, to #rozdajo wiadomo ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Do zdobycia jest ponownie karta podarunkowa o wartości 100 zł, jednak tym razem do wyboru: Decathlon, Zalando, Biedronka, RTV Euro
Do zdobycia jest ponownie karta podarunkowa o wartości 100 zł, jednak tym razem do wyboru: Decathlon, Zalando, Biedronka, RTV Euro
źródło: Rozdajo JakDorobic
Pobierz
Hibod +137
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: comment_163211158798uMltDa49X5PolodAzXwo.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Z takich technik zapamiętywania zasad matematycznych, ja pamiętam jeszcze zmianę majtek po przejściu przez rzekę.
Kiedy liczba przechodzi przez znak równości (rzekę), czyli przenosimy ją na drugą stronę równania, musi zmienić zmoczone majtki (znak), czyli zamieniamy plus na minusa
@TenGumis: To nie jest żaden problem, a jedna z najskuteczniejszych mnemotechnik czyli zapamiętywanie skojarzeniami i historyjkami.
Ja za to jestem przerażony, że ktoś probuje podważać czyjś dorobek naukowy i to nie po zapoznaniu się z nim, a tylko na podstawie zabawnego tweeta.
@pablosik: no spoko, ale ja tej mnemotechniki potrzebowałem przez tydzień. Przez resztę życia po prostu wiedziałem co te znaki znaczą. Tak samo jak nie potrzebowałem żadnych mnemotechnik do odróżniania plusa od minusa.
@zarowka12: No spoko. Tylko to nie tylko kwestia uzywania i znajomości ale też czytelności.
12 < x <