Wpis z mikrobloga

Mircy osy mi zrobiły gniazdo w drzwiach aucie. Jak to usunąć? Myślałem żeby podejść w nocy z palnikiem gazowym i w kilka sekund powinno być po sprawie po czym szybko się oddalić. Macie jakieś sposoby?

#motoryzacja #samochody #owady #kiciochpyta #pszczelarstwo #osy #pszczoly #corobic
saggitarius_a - Mircy osy mi zrobiły gniazdo w drzwiach aucie. Jak to usunąć? Myślałe...

źródło: comment_1630678046F0nORDlHuBQksjeCq1aDJy.jpg

Pobierz
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@saggitarius_a: mi kiedyś zrobił w trabancie gniazdo, w rynience deszczowej przy samym bagażniku. Polałem wodą wywaliłem gniazdo zakleiłem dostęp taśmą a te dalej wracały. Kupiłem sprey na osy popsikałem każdą wszystkie padły i dobiłem, nie było ich śladu potem.
  • Odpowiedz
@Lardor: ile czasu to zajęło? na instrukcji od gaśnicy na osy jest napisane aby po użyciu co najmniej 24h się nie zbliżać do gniazda czyli na weekend jestem bez auta ( ͡° ʖ̯ ͡°) Raz psikałeś czy kilka razy?
  • Odpowiedz
@saggitarius_a: Bierzesz spryskiwacz do mycia okien, przelewasz zawartość do jakiegoś innego pojemnika. Wlewasz do środka z 200ml sirytusu lub denaturatu. Przychodzisz w nocy i psikasz na gniazdo ile wlezie.
Osy od tego padają w ciągu 5-10s.
  • Odpowiedz
@saggitarius_a Ostatnio używałem tej gaśnicy i myślę że jak to tak małe gniazdo to będziesz mógł wejść szybciej, bo jest mega skuteczna wiec nie trzeba duzo psikac. Ostrzeżenie bardziej dlatego, że osy mogą wracać.
A folia to raczej przesada xD Ubierz se co najwyżej bluze z długim rękawem, powinna wystarczyć.
  • Odpowiedz