Wpis z mikrobloga

Ciąg dalszy znaleziska https://www.wykop.pl/link/6244773/23-08-2021-zatankowalem-verve-pb98-na-orlenie-w-renicach-kolo-mysliborza/

Dziś odebrałem auto. Finalnie wyszło od 5 do 6 litrów wody w zatankowanym do pełna aucie ~ 45L. Orlen ma 14 dni na odniesienie się do sprawy. Zastanawiam się czy zgłaszać na policję, może przyśpieszą sprawę.

#orlen #orlenuczy #januszebiznesu
soxn - Ciąg dalszy znaleziska https://www.wykop.pl/link/6244773/23-08-2021-zatankowal...

źródło: comment_1630305027xa2d2PP5m2Y2kTkSX1XY0k.jpg

Pobierz
  • 144
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RoastieRoast: Po pierwsze - ASO, bo auto na gwarancji. Po drugie - dostales za swoja robote paragonik?
Po trzecie - spuszczenie, plukanie, do tego jeszcze jak benzyna w dieslu to bym sie nie zdziwil jak uklad paliwowy zacznie zaraz nawalac..
No i jak by cos bylo nie tak za 50tys km, to pewnie zero gwarancji i baw sie dalej powiedza CI. Tu mirek ma nadal gwarancje i producent nie moze
  • Odpowiedz
@soxn nie bronie pisu, Ale pracowałem na orlenie i nie oskarżałbym od razu calego ORLENu. Przy dostawie paliwa do stacji zawsze pobierane są próbki- więc gdzieś powinni mieć opisane buteleczki. Ja bym stawiał albo na nieuczciwego ajenta ( chociaż nie wiem czy by mu się to opłacało ¯_(ツ)_/¯) albo na kierowców - dostawców paliwa - kiedyś nawet ze spuszczanien gazu kombinowali więc to nic nowego
  • Odpowiedz
@soxn spokojnie. Ja ci tylko pisze jak ta woda się tam znalazła- Areczek zza fajery wypłacił sobie deputat w paliwie i dolał wody żeby ilość się zgadzała ¯_(ツ)_/¯ każdy strażak to pijak, policjant nieudacznik a kierowca to złodziej. Wiem bo u mnie na wsi 3\4 chłopów jeździ tirami i handlują czym się da, co akurat wożą
  • Odpowiedz
@soxn: wg mnie sprawa raczej przegrana. Wiele było takich sytuacji. Jedynym uznawanym sposobem jest zatrzymanie się na stacji i zabezpieczenie wszystkiego co się da. Trzeba też działać szybko.
  • Odpowiedz
@soxn: przede wszystkim skąd mazda wie ze to woda? robili badania laboratoryjne? pracuje w serwisie i jak zgłosiłem coś takiego do orlenu to mnie wyśmiali, "bo mechanik twierdzi że jest woda w paliwie" xD i tak się skonczyla batalia z orlenem.
  • Odpowiedz
@soxn: Do wszystkich ludzi myślących, ze Orlen dolewa wodę. Nikt by się do czegoś takiego nie posunął, zdarza się woda w zbiornikach ale z innej przyczyny. Mianowicie zbiorniki paliwa bywają nieszczelne, tzn podczas ulewy, burzy do zbiorników dostaje się woda i stąd bierze się wspomniana substancja. Co nie zmienia faktu, ze to chańba i czujniki wody w zbiornikach, serwisy itp powinny być sprawne. Trzymam kciuki Mirek
  • Odpowiedz
@soxn: Mirek życzę Ci jak najlepiej.

Ale Orlen to taki moloh, że znając życie skończy się tak, że pewnie ty dolałeś wody do zbiornika specjalnie.

Jakbyś mógł zawołać jak się to rozstrzygnie.
  • Odpowiedz
@PanBulibu: Co ty masz w głowie, że wszystko sprowadzasz do polityki? I to takiej w gimnazjalnym wydaniu.

Wiesz co się stanie? Orlen zerwie z właścicielem tej stacji umowę franczyzy i właściciel jak będzie miał szczęście to otworzy tam Pieprzyka, a jak pecha, to niedługo zamknie interes. Obajtek z Orlenem tłuką wystarczająco wielką kasę na legalnym obrocie paliwami.

Szkoda, że wcześniej ktoś tego nie napisał. Zamiast tego mamy bezbekowy wpis jakiegoś
  • Odpowiedz