Wpis z mikrobloga

Jak słucham, obserwuję nie raz niektórych znajomych to się czuję jak na jakiejś innej planecie.
Laska pracuje na pełny etat w korpo, współprowadzi w firmę IT, kończy psychologię zaocznie (z pasji) i uczy się języka francuskiego, do tego jakieś jogi, srogi, k---a wspinaczki górskie, wyprawy rowerowe, kajaki, co chwilę nowe zdjęcia z innej przygody na ig.
Nie chce mi się innych przykładów wymieniać nawet, bo i tak nikt nie przeczyta.
K---a jak?
To ja pracuję na home office, po robocie siłka, coś się chwilę douczę, 3 posiłki dziennie i jest 21:00.
Co ci ludzie k---a nie śpią, czy ich doba ma 40h?
Co najmniej kilka takich osób znam. Do tego tryskają pozytywną energią. Na kokainie jadą non stop?

#pracbaza #zalesie #korposwiat #korpobitch #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
  • 122
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Deska_o0: oni mówią o rodzajach snu i badają nawet ile czasu w jakiej fazie snu w tych badaniach byli badani, poprzez pomiar fal mózgowych oraz innych czynników. Najważniejszy dla regeneracji jest sen głęboki. Dlatego nawet długie godziny snu są niewystarczające jeśli z powodu stresu, najebki albo innych przyczyn się weń nie zapada za wiele.
Natomiast normalny człowiek aproksymując, gdy śpi 8h to ma wystarczająco snu głębiego w całkowitym śnie.

Mówią
  • Odpowiedz
@szpongiel: no nie, oni mówią o fazach snu a ja piszę o rodzajach snu, poczytaj o polifazowym oraz innych bo mylisz pojęcia i cały czas tak jak i oni odnosisz się do monofazowego który jest najmniej wydajny
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@omajgydnes: chodzę na siłownię 3 lata na godzinę 7:30-8:00 i pierwsze słyszę o czymś takim, że "po siłowni trzeba się na chwilę położyć". Panie, kto ma na to czas :D
  • Odpowiedz
  • 1
@omajgydnes a więc tak
Pracy pełen etat to 8 godzin. Chyba że siedzi na HO i przez większość czasu robi co innego
Współprowadzi firmę IT. Na moje przyjdzie parę razy na miesiąc na spotkanie zarządu i już.
Studia zaoczne. Jest wiele uczelni gdzie płaci się za papierek. Możliwe że to jest to
Uczy się języka francuskiego. Albo jakieś Duolingo albo 2 godziny w tygodniu na kursie
Dodatkowe aktywności. Wystarczy że spędzi się pół dnia (max
  • Odpowiedz
@Deska_o0: ach, o to Ci chodziło. Generalnie o ile nie jest się jakimś pustelnikiem to max co się da ugrać - i to tylko gdy się mieszka samemu albo ma wyrozumiałą partkerkę ale bez dzieci - to sen dwu-fazowy. Co do tego na ile to niby poprawia wydajność snu, to temat jest dość kontrowersyjny. Nie widziałem żadnych badań. Tamten wywiad słuchałem dawno ale niewykluczone, że coś o tym było. A
  • Odpowiedz
@omajgydnes: niektórzy nie potrzebują 7 godzin snu ( ͡° ͜ʖ ͡°) to co pisałeś o lasce to żaden problem. Kończę pracę o 15 i do 24 jak idę spać, to wieczność jak dla mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) mógłbym zaliczyć siłownię, obiad, basen, zakupy, wieczorny spacer, kolację i jeszcze czas nym znalazł na film orzed spaniem ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
@omajgydnes: to nie wiem jak Ty to robisz, że pracujesz na home office i po siłowni i posiłku masz 21:00. Robię tak samo, tylko, że 4 razy zapieprzam do biura, a raz tylko home office i po posiłku i siłowni mam 19:00. Może nie jesteś zorganizowany po prostu?
  • Odpowiedz
większość ludzi jest zszokowana kiedy mówię im, że jestem matką trójki dzieci, wszystkie poniżej pięciu lat, studiuję psychologię, pracuję na trzy etaty, prowadzę zdrowy tryb życia, zakładam własny biznes. Nie ma rzeczy niemożliwych, kiedy kłamiesz.
  • Odpowiedz
@omajgydnes: "To proste - wszystko jest mozliwe, kiedy klamiesz". ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Oj jak ja to znam i tez mnIe to wkurza.

Ale z drugiej strony powiem tak - jesli zalozymy, ze czesc rzeczy jest od swieta / wyjazdu / raz na jakis czas (jak wspinaczka czy rowery), na inne przeznacza 1 dzien tygodnia i ze nie potrzebuje spac duzo, to jest mozliwe - a
  • Odpowiedz