Wpis z mikrobloga

@catxdealer: ( ͡° ͜ʖ ͡°)

EH PANOWIE CORAZ WIĘCEJ AMATORÓW SIĘ PCHA DO ZABAWY HEHE MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEJDZIE TA NOWELIZACJA USTAWY I ROŚLINKI BĘDZIE MOŻNA HODOWAĆ TYLKO Z LICENCJĄ BO SERIO NIEKTÓRZY NIE MAJĄ ANI DOŚWIADCZENIA ANI WYOBRAŹNI I NA PRZYKŁAD PODLEJĄ ROŚLINKĘ ZA DUŻO.

hehe pamiętacie @powsinogaszszlaja @nosradamo jak byliśmy w '99 na zlocie hodowców sukulentów w Siedlcach? XD Co tam się
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@catxdealer: oglądałam jakie mi się podobają, czytałam w internecie ogólne informacje o utrzymaniu, potem robiłam selekcję co warto brać i doczytywałam szczegóły i obserwacje na grupach na fb, niestety jest dużo sprzecznych i trzeba samemu sprawdzać jak to wychodzi w praktyce, ale jakoś to idzie ;)
  • Odpowiedz
@catxdealer: kupiłem awokado, w środku była pestka, posadziłem i urosło, potem posiałem marakuje i tamarillo, wszystko urosło. I tak się zaczęła zabawa. Potem ananasa kupiłem, ukręciłem pióropusz i wsadziłem do ziemi, rośnie do tej pory.
  • Odpowiedz
@catxdealer: zaczelam od kupowania roslin w supermarketach z roznym skutkiem xD.
Bardzo lubie kanal Jungle Boogie, maja fajne odcinki tematyczne o konkretnych roslinach, o chorobach, o podlozach itd. Lubie sobie wlaczyc ich filmy z dostaw jak podlewam rosliny. Strone internetowa tez maja fajna, zawsze jak przesadzam to sprawdzam na ich stronie do czego przesadzic, na jakim stanowisku postawic, jak podlewac (maja wyszukiwarke).
https://www.jungleboogie.pl/
  • Odpowiedz
@catxdealer od proby ratowania skrzydlokwiata w biurze, dzieki pomocy @magnes125 i @niewiemja roslinka uratowana i szczesliwa. To bylo 1,5 roku temu. Potem sie zaczelo ( ͡º ͜ʖ͡º) obecnie stale 70+ w mieszkaniu i obecnie na urlopie - tesknie za nimi ()
  • Odpowiedz