Aktywne Wpisy

MonazoPL +36
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: millennium 700 zł monazo
Pobierz
Afrobiker +333
źródło: scaled_1000003128
Pobierz

#koronawirus #szczepienia #covid19 #polska #zdrowie #medycyna
źródło: comment_16289620085A98rtABvggQcJEXzCCrAE.jpg
Pobierz@ToggarHarras: jak się modyfikuje RNA?
Szczepionka wprowadza antygen (białko), z kolei preparaty Pfizera/AZ wprowadzają wektory w postaci mRNA w liposomach lub adenowirusa z odpowiednią wstawką DNA. Takie postępowanie - wprowadzanie do organizmu obcego materiału genetycznego - zostało nazwane przez genetyków terapią genową.
@JohnDoe01: nie wiedziałem, że dzisiaj jedząc pomidorka (ma obce DNA) poddałem się terapii genowej
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_1628966511zpt1lb82wPOQHFmcu8OPjm.jpg
Pobierz@megawatt:
https://hsci.harvard.edu/translation/what-are-drugs-4-gene-therapies
https://www.nature.com/articles/s41435-021-00136-6
źródło: comment_1628984949ho60vkvcG5YPw4KJDq8lwW.jpg
Pobierz@Hunter94: co to ma do tematu?
a w jaki sposób dostarcza się genów do komórki w terapiach genowych? ( ͡° ͜
@fukinloner: to jakieś samozaoranie?
załączam zdjęcie (wg
źródło: comment_1629031713forZxiVd3T44vjHroMfaXA.jpg
Pobierz@megawatt:
no, można, mikrowstrzykiwanie, ale to w laboratorium i in vitro. W jaki sposób geny wprowadzane są do komórki (a nie do tkanki, bo widzę, że z czytaniem średnio) w terapiach genowych u ludzi?
to
Kilka dni temu skopiowałem to z twojego komentarza, ale wklejając go do tego, zapomniałem nicku autora (czyli twojego) i musiałem odrobinę zmienić treść co dyskwalifikuje mój komentarz jako cytat.
Poza tym jest to jedynie czysta wiedza naukowa, która występuje nawet w podręcznikach od biologii gimnazjalistów.