Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki 31 lat tutaj, mam wykształcenie wyższe z zakresu rachunkowości robione zaocznie w Wyższej Szkole Bankowej i to 5 lat(normalnie trwa to 3 lata ja tam odraczałem poprawiałem). Skończyłem je 6 lat temu(2015 rok). Niewiele wiem właściwie nic z tego co ukończyłem. Moje doświadczenie zawodowe to od ponad 7 lat praca fizyczna na stolarni jako stolarz maszynowy(obsługa maszyn bardzo podstawowa) zarobki to około 2500 zł msc Co czynić żeby zmienić swój los zawodowy na podstawie tego co Wam przedstawiłem, w sensie coś ambitniejszego i lepiej płatnego? Czy jest jeszcze dla mnie szansa chociażby ze względu na mój wiek? W jaką branże uderzyć ,może jakieś szkolenie, studia podyplomowe? Czy jest tu ktoś kto dopomoże?
#pytanie #mirki #pracbaza #praca #studbaza #studia #rachunkowosc #finanse #zycie #kariera
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Powiedz że to bait. Kończąc takie studia nie byłeś świadomy ścieżki zawodowej w korporacji, która zaczyna się od być może bezpłatnego stażu? Przecież większość korpo poprowadziłby się do tej pory po ścieżce awansu i zarobków przynajmniej adekwatnych do kosztów życia.
W wieku 31 lat po takich studiach zadajesz pytanie na które odpowiedz zna każdych minimalnie rozgarnięty licealista.
Bez żadnych kursów, awansów, braku umiejętności pozwalających zarabiać na własnej działalności na już zostaje jedynie
  • Odpowiedz
@Hyrieus Kiepsko trafiłeś z tą stolarnia ja w 2009 roku też robiłem na stolarni jedynie z szefem przez 4 miesiące. Wycinaliśmy z dużych płyt meble, oklejalem boki na maszynie , składałem w warsztacie potem jechaliśmy do klientów na montaże. Potem jeszcze długo dorabiałem składając znajomym meble z Ikei. Jakbym tam popracował jeszcze pół roku i miał kasę na maszyny pewnie do dziś bym w tym pracował i może kosztem spokoju miał
  • Odpowiedz