Wpis z mikrobloga

@DobrzeNaoliwioneLozysko: sprwadzałem tylko, i nie. Nie będę w polse pracował na etacie. polski rynek to jest chlew obsarny gównem, a świniami które do tego poprowdziły jesteście tacy jak ty. Dokładnie ty jesteś świnią która zasrała sobie chlew, a potem mówi "no my mamy tutaj takie warunki nie pasuje to wypad". daj polakom rządzić, a potem widać efekty
  • Odpowiedz
@AsymmetricGentleman: Studia są ważniejsze niż portfolio? Taaaaa to chyba tylko w Polsce :D Znam wielu "architektów" po studiach, którzy nie znają podstaw kompozycji czy teorii koloru i klepią bieda rzeczy bo kompletnie nie czują grafiki 3D. No ale papier mają :D
  • Odpowiedz
@Krejziismylife: jak uważasz, tak czy inaczej jeśli nie wyrabiasz swojej marki to nie znajdziesz miejsca w organizacjach w PL. Dodatkowo bez papieru będzie tylko gorzej, a czas leci. Ogólnie mam kumplów, którzy się odnaleźli w pracy na zleceniach zagranicznych. Więc na pewno jest to rozwiązanie.
  • Odpowiedz
@DobrzeNaoliwioneLozysko: robię to XD
Ale to polskie. Nie wolno skrytykować chrabiego janusza chrum chrum XD
Bo przecież jak ktoś śmie?
Patrząc na polski rynek z boku to jest wręcz aż smutne, że ktoś w ogóle godzi się pracować dla takich świń jak ty. Tak, ty jesteś jedną z nich. Jesteś odpowiedzialny za takie skundelnie tego rynku, za zrobienie tutaj bangladeszu. A potem dziwić się, że każdy chce pracować w zagraniczym
  • Odpowiedz
@AsymmetricGentleman: ja dokładnie tak pracuje, klienci z za granicy, dużo włochów - znam język i ez się pracuje. Po prostu sytuacja w polsce jest przerażająca. To jest chore wręcz, że na tym samym stanowisku chcą w polsce płacić 3k na rękę, gdzie za granicą na etacie dostaniesz 2k ale euro i to jako początkujący
  • Odpowiedz
@Surgeon: rynek pl: tak są tak samo ważne w zatrudnieniu na umowę o pracę. To kwestia łączona: portfolio i studia są tak samo ważne bym określił. Osobiście jeśli miałbym wybierać między gościem z super portfolio, a po studiach z akceptowalnym portfolio bym wybrał tą drugą osobę. Oczywiście po rozmowie ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@Krejziismylife: ty się do psychiatryka udaj debilu xD

Wczoraj się urodziłeś i dopiero odkryłeś, że w Polsce pensje są mniejsze, a siła nabywcza pieniądza niższa. Tak jest w całej Europie wschodnie i na południu też nie najlepiej bywa. Mieszanie do tego Januszy to już twoje urojenia i s----------e umysłowe.

Popytaj tych swoich Włochów jak tam zarobki na południu ich kraju.
  • Odpowiedz
@AsymmetricGentleman: tylko w taki, generalnie no nawet ten wątek pokazuje, że szkoda czasu na etat. Żyłem błędnym przeświadczeniem, że młodzi ludzie, niespaczeni komuną będą normalni. Ale to jest wręcz chore, że polscy to naród januszy, którym nie da się wyjaśnić. Będą orać tobą pole aż padniesz, a na końcu powiedzą, żę sobie do portfolio wpiszesz
  • Odpowiedz
@Krejziismylife: Ale klepiesz same wizki czy jeszcze projektujesz koncepcyjnie? Klepanie wizek to robota jak na taśmie, bez żadnego dodatkowego skilla typu projektowanie koncepcyjne, wzornictwo itp. to nie zarobisz.
  • Odpowiedz
@Krejziismylife: Wiesz co, jak patrzę jakie umiejętności mają ludzie pracujący 2-3 lata tam gdzie ja, albo z jakimi umiejętnościami wysyłają CV, to sam bym im wiele nie dał. Już chyba ciężej paleciaka ogarnąć niż to co oni potrafią xD
  • Odpowiedz